Ο Δήμος Πειραιά στόλισε “Τα δένδρα της Ελπίδας” στο Γηροκομείο Πειραιά και στα νοσοκομεία “Τζάνειο” και “Μεταξά”

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο Δήμος Πειραιά στόλισε «Τα δένδρα της Ελπίδας»  στο Γηροκομείο Πειραιά και  στα νοσοκομεία «Τζάνειο» και «Μεταξά» για τη Διεθνή Ημέρα Ανθρώπινης Αλληλεγγύης

Με νότες χαράς, ελπίδας και αισιοδοξίας «γέμισαν» οι  αύλειοι χώροι του Γηροκομείου Πειραιώς  και των νοσοκομείων της πόλης,  «Τζάνειο» και «Μεταξά»  στην καθιερωμένη πλέον εορταστική δράση του Δήμου Πειραιά του στολισμού των «δέντρων της Ελπίδας»,  στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Ανθρώπινης Αλληλεγγύης.

Ο Δήμος Πειραιά, για μια ακόμη χρονιά, έδειξε έμπρακτα την αλληλεγγύη του  στους συνανθρώπους μας στο Γηροκομείο Πειραιά, καθώς και στους ασθενείς, στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που μάχονται καθημερινά  για την υγεία των πολιτών.

«Τα δένδρα της Ελπίδας», στολίστηκαν από τα «ξωτικά του Άγιου Βασίλη» και από τους εργαζόμενους των ιδρυμάτων με λαμπιόνια, λαμπερά  στολίδια και  δεκάδες χριστουγεννιάτικες  κάρτες με ευχές,  υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πνευστών  του Δήμου Πειραιά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Με αυτή την καθιερωμένη δράση υψηλού συμβολισμού, στέλνουμε μήνυμα στήριξης και αλληλεγγύης στους ασθενείς που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της πόλης μας τις γιορτινές αυτές ημέρες και σε όσους φιλοξενούνται στο Γηροκομείο Πειραιά. Ασφαλώς εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που μάχεται καθημερινά για να είμαστε όλοι υγιείς. Χαίρομαι που με την εορταστική αυτή δράση του Δήμου Πειραιά,  οι αύλειοι χώροι του Τζανείου, του Μεταξά και του Γηροκομείου της πόλης μας γέμισαν από χαμόγελα, αισιοδοξία και ελπίδα. Τα νοσοκομεία του Πειραιά επιτελούν πολύ σημαντικό έργο και ως δήμος θα συνεχίζουμε με κοινωνικές ενέργειες και πρωτοβουλίες να είμαστε δίπλα τους και να τα στηρίζουμε».

Η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ανδριάνα Ζαρακέλη,  σε δήλωσή της,  επεσήμανε:

«Τα «δένδρα της Ελπίδας» για εμάς είναι μια δράση γεμάτη μηνύματα αγάπης, ελπίδας, αισιοδοξίας και προσφοράς στον συνάνθρωπο.

Ο στόχος μας αυτές τις άγιες ημέρες  με αυτή τη δράση, ήταν να σκορπίσαμε χαμόγελα χαράς και αγάπης  στους ηλικιωμένους του Γηροκομείου Πειραιά, από τους οποίους εισπράξαμε το πιο ζεστό και ανθρώπινο χειροκρότημα.

Στους ασθενείς των νοσοκομείων της πόλης, «Τζάνειο» και «Μεταξά», στους γιατρούς και νοσηλευτές, καθώς και σε όλους τους εργαζόμενους,  εύχομαι καλά Χριστούγεννα.  Με υγεία και δύναμη το νέος έτος!».

 

Η Διευθύντρια του Γηροκομείου Πειραιώς Ευαγγελία Κονταξή, σε δήλωσή της, σημείωσε:

«Μια μεγάλη έκπληξη μάς περίμενε την Τετάρτη το πρωί. Οι ηλικιωμένοι φιλοξενούμενοί μας ξύπνησαν με τις Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά, ενώ χαρούμενα ξωτικά στόλισαν ένα υπέροχο αληθινό έλατο  στον όμορφο κήπο μας.    Τραγουδήσαμε, χορέψαμε, στολίσαμε.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για το ξεχωριστό εορταστικό πρωινό που μας χαρίσατε».

Ο Διοικητής του «Τζανείου» Νοσοκομείου Ηλίας  Γουζούασης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Ρόλος, έργο και αυτοσκοπός του Γενικού Νοσοκομείου Πειραιά «ΤΖΑΝΕΙΟ» είναι η Παροχή Υπηρεσιών Υγείας προς τους συμπολίτες  μας  που προσέρχονται καθημερινά. Εξασφαλίζουμε σε όλους το πολύτιμο αγαθό που είναι η Υγεία, στηρίζουμε το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, παρέχοντας απρόσκοπτα τη βοήθειά μας στους συνανθρώπους μας, ανεξάρτητα προέλευσης, καταγωγής και πεποιθήσεων. Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Μώραλη και το Δ.Σ. για τις πράξεις  αλληλεγγύης  που αμέριστα προσφέρει στο Γ.Ν. Πειραιά «ΤΖΑΝΕΙΟ». Στο  πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Ανθρώπινης Αλληλεγγύης, τα ξωτικά των Χριστουγέννων στόλισαν στον προαύλιο χώρο ένα φυσικό χριστουγεννιάτικο δένδρο. Τη δράση αυτή πλαισίωσε με χριστουγεννιάτικες μελωδίες,  η Φιλαρμονική του Δήμου.  Η πρωτοβουλία του Δήμου Πειραιά αποδεικνύει έμπρακτα την αλληλεγγύη του προς τους νοσηλευόμενους, καθώς και στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου μας, ιδιαίτερα σημαντική τις γιορτινές αυτές ημέρες.  Από όλους  εμάς,  που βρισκόμαστε στην «πρώτη γραμμή» επιτελώντας έναν αδιάκοπο αγώνα, ευχόμαστε σε όλο τον Πειραϊκό Λαό καλές γιορτές με Υγεία, Αλληλεγγύη και Αισιοδοξία».

Ο Αναπληρωτής  Διοικητής  του Νοσοκομείου «Μεταξά» Σαράντος  Ευσταθόπουλος, σε δήλωσή του, επεσήμανε:

«Τηρήσαμε και φέτος το έθιμο του στολίσματος του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Νοσοκομείο Μεταξά, με τη συνοδεία εορταστικών μελωδιών από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά!

Κοινός μας στόχος, να μεταφέρουμε το ζεστό οικογενειακό κλίμα των Χριστουγέννων και στο Νοσοκομείο Μεταξά, πρωτίστως για εκείνες και εκείνους που δεν μπορούν να βρίσκονται στο σπίτι τους αυτές τις μέρες.

Και είμαι πεπεισμένος ότι το πετυχαίνουμε, χάρη στην όμορφη πρωτοβουλία του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη και της Αντιδημάρχου Πειραιά κυρίας Ανδριάνας Ζαρακέλη, τους οποίους ευχαριστώ ιδιαιτέρως για τις μοναδικές εορταστικές στιγμές ξεγνοιασιάς και ελπίδας που χαρίζουν τόσο στους νοσηλευόμενους ασθενείς όσο και στο προσωπικό μας.

Καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα με υγεία!».

Τη  δράση «τα δένδρα της Ελπίδας» διοργάνωσε η Διεύθυνση Εξωστρέφειας – Destination Piraeus.