Γιατί βάφτηκε ροζ το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά;

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Στα ροζ «ντύθηκε» το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά!

- Ο Πειραιάς στέλνει ηχηρό μήνυμα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Όλα τα βλέμματα στραμμένα εδώ και λίγες ώρες το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το οποίο έχει φωταγωγηθεί στα ροζ!

Οι φωτογραφίες του ροζ Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά κάνουν ήδη το γύρο των κοινωνικών δικτύων, ενώ πολλοί αναρωτιούνται γιατί έχει φωταγωγηθεί!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Piraeus Press, η φωταγώγηση του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού, ενόψει της παγκόσμιας ημέρας κατά του καρκίνου του μαστού (25/10), τις οποίες διοργανώνουν το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά «Μεταξά» και ο Δήμος Πειραιά.

Στο φωταγωγημένο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παραβρέθηκαν σήμερα ο Αν. Διοικητής του Νοσοκομείου Μεταξά Σαράντος Ευσταθόπουλος, ο Προέδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά και Διευθυντής της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Πειραιά Νίκος Πλατανησιώτης εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη, ο νέος Δήμαρχος Νίκαιας Ρέντη και ιατρός Κώστας Μαραγκάκης, ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας και η Διευθύντρια Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών του Νοσοκομείου Μεταξά Παύλος Σαρώφ και Νατάσα Χαραλάμπους αντίστοιχα, ο Δημοτικός Σύμβουλος Νίκαιας Ρέντη Θεόδωρος Γιαννούλης, η ιατρός πλαστικός χειρουργός Δέσποινα Τζιβαρίδου και η Προϊστάμενη του Τμήματος Ποιότητας & Εκπαίδευσης του Νοσοκομείου Μεταξά και Πολιτεύτρια Β’ Πειραιά Ελένη Πέτρακα, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία και με την Αντιδήμαρχο Επικοινωνίας και Εξωστρέφειας του Δήμου Πειραιά Ανδριάνα Ζαρακέλη, η οποία λείπει στο εξωτερικό εκπροσωπώντας το Δήμο Πειραιά στις Βρυξέλλες, η οποία και συντόνισε τη δράση της φωταγώγησης του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά!

Ο Σαράντος Ευσταθόπουλος αναφερόμενος στο μήνυμα της δράσης τόνισε ότι:

«Στον Πειραιά κανένας ογκολογικός ασθενής δεν είναι μόνος!

Καμία γυναίκα που έρχεται αντιμέτωπη με τον καρκίνο του μαστού δεν είναι μόνη!

Νοσοκομείο Μεταξά, Δήμος Πειραιά και όμοροι Δήμοι, Αντιπεριφέρεια Πειραιά, Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά και Σύλλογοι Εθελοντών,  έχουμε δημιουργήσει μια ισχυρή συμμαχία, με στόχο την ολιστική αντιμετώπιση των πολυεπίπεδων αναγκών που προκύπτουν σε ιατρικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο, αλλά και στην ανάληψη πρωτοβουλιών ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε θέματα πρόληψης του καρκίνου».

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά Νίκος Πλατανησιώτης ανέφερε:

«Ο Πειραιάς διαθέτει ένα άκρως εξειδικευμένο νοσοκομείο και εξαιρετικό ιατρικό προσωπικό που παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας στους ογκολογικούς ασθενείς. 
Ο Δήμος Πειραιά και η Κοινωνική Υπηρεσία βρίσκονται στο πλευρό τόσο της Διοίκησης και του Προσωπικού του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Μεταξά, όσο και των καρκινοπαθών που αντιμετωπίζουν κοινωνικοοικονομικά προβλήματα. Οι πόρτες του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά είναι πάντα ανοιχτές, πρωτοστατώντας σε δράσεις και πρωτοβουλίες γύρω από την προαγωγή της δημόσιας υγείας και της προληπτικής ιατρικής.»

Ο νέος Δήμαρχος Νίκαιας - Ρέντη και ιατρός ορθοπαιδικός χειρουργός Κώστας Μαραγκάκης είπε μεταξύ άλλων:

«Αξίζουν συγχαρητήρια τόσο στο Δήμο του Πειραιά όσο και στη Διοίκηση του Νοσοκομείου Μεταξά για τις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε θέματα πρόληψης του καρκίνου του μαστού.

Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνούμε ότι είναι καλύτερο το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν!

Και εμείς ως Δήμος Νίκαιας - Ρέντη είμαστε στο πλευρό όλων των ογκολογικών ασθενών που χρειάζονται τη στήριξή μας, αλλά και της Διοίκησης του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Μεταξά, στο οποίο επιτελείται για δεκαετίες σημαντικότατο έργο.»

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν στο Piraeus Press ότι την Τετάρτη (25/10) ανήμερα της παγκόσμιας ημέρας κατά του καρκίνου του μαστού, θα υπάρχει περίπτερο του Νοσοκομείου Μεταξά στην Πλατεία Κοραή μεταξύ 9:00 - 15:00, όπου θα διανέμεται έντυπο ενημερωτικό υλικό και κονκάρδες με τη χαρακτηριστική ροζ κορδέλα που αποτελεί σημείο αναφοράς για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, με τη συμμετοχή του Συνδέσμου Φίλων Ασθενών Ε.Α.Ν.Π. Μεταξά «Στάσου κοντά μας» και του Ομίλου Εθελοντών κατά του Καρκίνου «ΑγκαλιάΖω».

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη το απόγευμα στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά από το «ΑγκαλιάΖΩ» με τη συνεργασία του Νοσοκομείου Μεταξά.

Διαβάστε επίσης:

«ΑγκαλιάΖω»: Εκδήλωση για τον Καρκίνο του Μαστού σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Μεταξά (πρόγραμμα)