Φόβοι για τρομοκρατικό χτύπημα στην Ελλάδα: Αυτά είναι τα «επικίνδυνα» σημεία που περιπολεί η αστυνομία

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η έκρυθμη κατάσταση στη λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική όχθη, ανάμεσα στο κράτος του Ισραήλ και τις δυνάμεις της Χαμάς, όπως είναι λογικό μεταφέρει ένα κλίμα φόβου και ανασφάλειας και στις υπόλοιπες χώρες, είτε χώρες που γειτνιάζουν, είτε χώρες της Μεσογείου, είτε χώρες με πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

Στον ελληνικό χώρο, σύμφωνα με έγγραφο που αποκαλύπτει η εκπομπή Live News, στο στόχαστρο «ακραίων στοιχείων» έχει μπει το στρατόπεδο «Νταλίπη», στην Καλαμαριά, στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Στο ίδιο στρατόπεδο υπάρχει η σχολή Πολέμου των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ σε ειδικό χώρο σταθμεύουν οι κλούβες των ΜΑΤ της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα από την Παρασκευή στο στρατόπεδο αυτό φιλοξενούνται αξιωματικοί του ΝΑΤΟ.

Όπως ανάφερε ο Νίκος Ευαγγελάτος και το ρεπορτάζ του Live News, το έγγραφο του γενικού αστυνομικού διευθυντή, υποστρατήγου Χρήστου Μπουλούμπαση και έχει ως θέμα: «Μέτρα προστασίας εγκατάστασης» αναφέρει πως αστυνομικοί ειδικά στο διάστημα 22:00 έως 06:00 αλλά και το υπόλοιπες ώρες θα περιπολούν και θα επικεντρώνονται στα άτομα που κινούνται στη γύρω περιοχή, που ενδεχομένως να είναι ύποπτα.

Η Μίνα Καραμήτρου στο δελτίο ειδήσεων του Open έδωσε το δικό της ρεπορτάζ για το επιχειρησιακό σχέδιο που στήνει η ΕΛ.ΑΣ για την ασφάλεια των δημόσιων συναθροίσεων, αναφέροντας πως ο προβληματισμός που φτάνει μέχρι και τον πονοκέφαλο για τις αρχές ασφαλείας είναι τι θα γίνει με τα εμπορικά κέντρα και τους χώρους μεγάλων συναθροίσεων.

Υπό τον φόβο των Χριστουγέννων και των τουριστών που θα επισκεφτούν τη χώρα μας και θα συναθροιστούν σε μεγάλα εμπορικά και στο κέντρο της Αθήνας, σε τουριστικά σημεία όπως η Ακρόπολη, το Μοναστηράκι κα, οι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της Κατεχάκης έχουν ξεκινήσει να καταρτίζουν ένα επιχειρησιακό σχέδιο, ενώ είναι σε επικοινωνία με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αστυνομίες για το πώς θα αντιμετωπίσουν αυτές αυτό το φαινόμενο.

*φωτογραφία αρχείου