Δήμος Πειραιά: Μαζί Μώραλης & Μαρινάκης γράφουν ιστορία με τον «Πειραιά Νικητή»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σύνθημα Νίκης στις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου στην παρουσίαση του  Συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής»!


- Γιάννης Μώραλης: «Απόψε στέλνουμε το μήνυμα ότι και την επόμενη πενταετία ο Πειραιάς θα είναι  Νικητής»!

- Βαγγέλης Μαρινάκης: «Είμαι δίπλα στον Γιάννη Μώραλη και τώρα αλλά και μετά. Θα δώσουμε έναν ακόμη δίκαιο και ωραίο αγώνα για τον Πειραιά μας».

Το Σύνθημα για τη Νίκη του Πειραιά Νικητή στις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου έδωσε  ο Γιάννης Μώραλης  στην παρουσίαση των υποψήφιων Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβούλων του Συνδυασμού, σε μια μεγαλειώδη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Η «αντίστροφη μέτρηση» για τις αυτοδιοικητικές εκλογές ξεκίνησε και η ανταπόκριση των Πειραιωτών σε αυτό το κάλεσμα-γιορτή για την πόλη ήταν μαζική και συγκινητική. Ανέδειξε δε για ακόμα μια φορά τη δυναμική του Πειραιά Νικητή στην τοπική κοινωνία, ο οποίος διεκδικεί με αξιώσεις την ψήφο και την εμπιστοσύνη των Πειραιωτών για την τρίτη του θητεία στον Δήμο Πειραιά!

Η αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» στο Σ.Ε.Φ. αποδείχτηκε πολύ μικρή για να χωρέσει τους εκατοντάδες Πειραιώτες όλων των ηλικιών, οι οποίοι κατέκλυσαν το Στάδιο προκειμένου να στηρίξουν τον Συνδυασμό και τον επικεφαλής του, Δήμαρχο Πειραιά  Γιάννη Μώραλη.

Χαιρετισμό στην παρουσίαση απηύθυνε ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και πρώτους σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι είναι δίπλα στον Γιάννη Μώραλη και στον αγώνα που δίνει για τον Πειραιά (Ακολουθεί αναλυτικά ο χαιρετισμός).

Στη μεγάλη αυτή εκδήλωση-προπομπό νίκης, oΔήμαρχος Πειραιά παρουσίασε τους 88 υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους και τους συνολικά 112 υποψήφιους Κοινοτικούς Συμβούλους του Πειραιά Νικητή και στις 5 Δημοτικές Κοινότητες.

Ο «Πειραιάς Νικητής» ως ένας ανεξάρτητος Συνδυασμός, συγκεντρώνει άξιους και ικανούς υποψηφίους από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους. Επιτυχημένους επαγγελματίες, ανθρώπους που αγαπούν και γνωρίζουν τον Πειραιά και τις γειτονιές του, καθώς και έμπειρους πλέον αυτοδιοικητικούς, αλλά και υποψήφιους που ασχολούνται πρώτη φορά με τα κοινά.

Στο ψηφοδέλτιο του Συνδυασμού οι γυναίκες δίνουν δυναμικό «παρών», ενώ συμμετέχουν και πολλοί νέοι άνθρωποι, 18,19,20 ετών, γεγονός που δείχνει ότι η νέα γενιά ξεκινάει να ενεργοποιείται στα κοινά.


«Απόψε στέλνουμε το μήνυμα ότι και την επόμενη πενταετία ο Πειραιάς θα είναι  Νικητής!», τόνισε ο επικεφαλής του Συνδυασμού και Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης,  καλωσορίζοντας τους Πειραιώτες. 

Στην ομιλία του, ο κ. Μώραλης έδωσε την «εκκίνηση» για την εκλογική αναμέτρηση, κάνοντας έναν συνοπτικό απολογισμό των εμβληματικών έργων και των πεπραγμένων στην πόλη και στις δύο θητείες. Ακολούθως τόνισε χαρακτηριστικά:

«Ξεκινήσαμε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και μια δυνατή ομάδα το 2014, να κάνουμε ένα όνειρό μας πραγματικότητα. Να ξαναγεννηθεί ο Πειραιάς».

«Εννέα χρόνια πριν, ξεκινήσαμε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και με μια ομάδα ανθρώπων με πραγματική αγάπη για τον Πειραιά, να κάνουμε ένα όνειρό μας πραγματικότητα. Να ξαναγεννηθεί ο Πειραιάς. Να γίνει μια πόλη σύγχρονη, μια πόλη Ευρωπαϊκή, μια πόλη όπως την ονειρευόμαστε και τη θέλουμε. Οι Πειραιώτες μας εμπιστεύτηκαν και μας τίμησαν με την ψήφο τους. Το 2019 μας έδωσαν τη μεγαλύτερη ανταμοιβή για το έργο μας και την εντολή να συνεχίσουμε στον δρόμο της ανάπτυξης για την πόλη μας. Σήμερα ο Πειραιάς Νικητής συνεχίζει αυτό το όμορφο ταξίδι, πιο έμπειρος, με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και ακόμα μεγαλύτερη όρεξη και πάθος για το καλύτερο.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Βαγγέλη Μαρινάκη, με τον οποίο οραματιστήκαμε το 2014 τον «Πειραιά Νικητή». Η βοήθεια και η υποστήριξη του προς τον Δήμο, με μεγάλα έργα, με παροχές προς τα παιδιά, την Τρίτη ηλικία, τους μετανάστες, με την πολύ μεγάλη διάθεση κοινωνικής προσφοράς που τον διακρίνει, ήταν και θα  παραμείνει μεγάλη και σημαντική σε όλα τα επίπεδα».

«Ο Πειραιάς είναι πλέον μια εντελώς άλλη πόλη και είμαστε υπερήφανοι, διότι πετύχαμε πολλά»

«Πέρασαν εννέα χρόνια σκληρής δουλειάς από εμάς, χρόνια δύσκολα, αλλά γεμάτα δημιουργία και όμορφες στιγμές. Όμως οι κόποι μας έχουν πιάσει τόπο. Οι προσπάθειές μας απέδωσαν καρπούς! Σήμερα ο Πειραιάς είναι μια εντελώς άλλη πόλη. Σήμερα, όλοι μιλούν για τον Πειραιά, ως έναν τόπο ανάπτυξης και επενδύσεων. Ο Πειραιάς έχει αναπτύξει μια πολύ μεγάλη δυναμική σε πολλούς τομείς, στο λιμάνι, στις μεταφορές, στο ενδιαφέρον για ξενοδοχεία, στον τομέα της εστίασης και της διασκέδασης. Έχει γίνει μια πόλη εξωστρεφής, η οποία με σταθερά βήματα εκσυγχρονίζεται στα πρότυπα μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων. Και έχει αλλάξει διότι εμείς, ως Δημοτική Αρχή, δουλέψαμε σκληρά, με προγραμματισμό και λεπτομερή σχεδιασμό».

«Συνεχίζουμε με σηκωμένα τα μανίκια και με αμείωτο ρυθμό για να υλοποιήσουμε το όραμά μας»

«Δεν το βάλαμε κάτω, παρά τις τεράστιες δυσκολίες που είχαμε να αντιμετωπίσουμε. Παρά την πολιτική αστάθεια, την οικονομική και κοινωνική κρίση, την πανδημία. Συνεχίσαμε να παλεύουμε με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις και τις ικανότητές μας. Και είμαστε υπερήφανοι, διότι πετύχαμε πολλά». Φυσικά έχουμε πολλά ακόμα να κάνουμε. Φυσικά, έχουν γίνει και λάθη, έχουν υπάρξει και καθυστερήσεις και παραλείψεις. Οφείλουμε να συνεχίσουμε, με σηκωμένα τα μανίκια και με αμείωτο ρυθμό για να ολοκληρώσουμε αυτό που ξεκινήσαμε. Όμως τα αποτελέσματα της προσπάθειάς μας όλα αυτά τα χρόνια είναι πλέον εμφανή».

«Ξεκινάμε έναν νέο αγώνα με τους Πειραιώτες. Μαζί τους Αλλάξαμε τον Πειραιά! Μαζί τους Συνεχίζουμε! Για έναν Πειραιά, Νικητή»!

«Σήμερα, ξεκινάμε έναν νέο αγώνα, έναν όμορφο αγώνα προκειμένου οι Πειραιώτισσες και οι Πειραιώτες να μας ξαναεμπιστευθούν. Ο Πειραιάς Νικητής, συνεχίζει δυναμικά. Τόσο δυναμικά ώστε η δουλειά μας και το έργο μας αλλά και η θετική πορεία της πόλης του Πειραιά αναγνωρίστηκαν και οδήγησαν τον μεγαλύτερο κομματικό σχηματισμό της χώρας, τη Νέα Δημοκρατία να δώσει σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές τη στήριξή του στον  ανεξάρτητο συνδυασμό μας  τον «Πειραιά Νικητή». Το ίδιο συμβαίνει και με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, το οποίο μας στηρίζει από το 2019. Έχουμε λοιπόν τη χαρά να μας στηρίζουν δυο μεγάλοι σχηματισμοί και χωρίς έπαρση θα πω το εξής: είμαι υπέρ της ανεξάρτητης και  ακομμάτιστης αυτοδιοίκησης. Δεν έχουμε ανάγκη τη στήριξη αυτή, ωστόσο  αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τον Συνδυασμό και για εμένα προσωπικά. Αυτό έγινε γιατί αποδείξαμε με τη δουλειά μας ότι είμαστε ικανοί. Επίσης στο δημοτικό συμβούλιο αποδείξαμε πως μπορεί να εφαρμοστεί στην ουσία η συνεργασία κι όχι υποχρεωτικά με την αποτυχημένη συνταγή της απλής αναλογικής.

Ξεκινάμε σήμερα μια ακόμα εκλογική αναμέτρηση με σεβασμό και αξιοπρέπεια για όλους. Για ακόμα μια φορά όλοι μαζί θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας για το καλό του Πειραιά. Ξέρουμε πως να το κάνουμε. Το πετύχαμε τα προηγούμενα εννέα χρόνια. Θα το πετύχουμε και τώρα.

Έχουμε δουλέψει σκληρά και μεθοδικά Και θα συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερη όρεξη, γιατί όταν βλέπεις στα πρόσωπα των δημοτών την ικανοποίηση, δεν έχεις άλλο δρόμο παρά να συνεχίσεις!

Πάμε λοιπόν για έναν όμορφο αγώνα τις επόμενες 30 ημέρες. Όλοι μαζί! Με τους Πειραιώτες. Μαζί τους Αλλάξαμε τον Πειραιά! Μαζί τους θα το συνεχίσουμε! Για έναν Πειραιά, Νικητή»!

Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και πρώτους σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά Βαγγέλης Μαρινάκης, τόνισε στον χαιρετισμό του:

«Πριν από περίπου εννέα χρόνια είχαμε μια συνάντηση με ορισμένους επιφανείς Πειραιώτες –Κυριακή ήταν αν θυμάμαι καλά- και μας είπαν ότι πρέπει να κάνουμε κάτι σημαντική ή σημαντικότερο στον Πειραιά για τα χρόνια που έρχονται. Χωρίς ιδιαίτερη σκέψη αποφασίσαμε με τον Γιάννη Μώραλη να διεκδικήσουμε τον Δήμο Πειραιά και μπορώ να σας πω ότι τότε ήταν ένας δύσκολος αγώνας.

Ξεκινήσαμε λίγο αργά και είχαμε να αντιμετωπίσουμε όχι μόνο τον τότε δήμαρχο Πειραιά, αλλά και δύο μεγάλα κόμματα. Δώσαμε έναν ωραίο, δίκαιο και σκληρό αγώνα και καταφέραμε να κερδίσουμε. Αυτά που λέγαμε τότε ότι θέλαμε να κάνουμε στον Πειραιά και κάποιοι είχαν τις αμφιβολίες τους, τα κάναμε πράξη με μεγάλη επιτυχία. Συνεργαστήκαμε επίσης με πολλούς Πειραιώτες και Πειραιώτισσες, οι οποίοι όπως είχαμε πει από την αρχή, αυτό που είχαν υπόψιν τους ήταν να κάνουμε έναν αγώνα για τον Πειραιά χωρίς δεύτερες σκέψεις, με γνώμονα μόνο το συμφέρον του Πειραιά και τίποτα άλλο.

Είδαμε ότι πολλοί από αυτούς τους δημοτικούς συμβούλους έχουν εργαστεί σκληρά και έχουμε δει πολύ καλά αποτελέσματα. Θέλω να τους ευχαριστήσω γι’ αυτό γιατί ήταν άνθρωποι που δεν είχαν ασχοληθεί με τα κοινά και με τον Δήμο και οπωσδήποτε προσπάθησαν και πέτυχαν το καλύτερο.

Επίσης δώσαμε έναν αγώνα και το 2019, που ήταν επίσης ένας δύσκολος αγώνας. Εκεί είχαμε να αντιμετωπίσουμε έναν αντίπαλο που σήμερα είναι εδώ κοντά μας. Υπήρχε βέβαια μεγάλη εκτίμηση στο πρόσωπό του, αλλά από την άλλη πλευρά τότε η Νέα Δημοκρατία πήγαινε πολύ καλά και ήταν ακόμη πιο δύσκολο για μας. Τελικά όχι μόνο το αντιμετωπίσαμε, αλλά αυτό που είχε μεγάλη επιτυχία –και Νίκο (σσ. Βλαχάκος) θέλω να σε ευχαριστήσω γι’ αυτό- είναι ότι συνεργαστήκαμε μια χαρά με τους δικούς σου ανθρώπους και τους βλέπουμε με χαρά σήμερα να είναι στο ψηφοδέλτιο. Με ανθρώπους που αγαπάνε τον Πειραιά ποτέ δεν φοβόμαστε κι αυτό είναι κάτι που θα έχει πάντα επιτυχία. Εγώ αυτό που θέλω να πω για να μην μακρυγορούμε, είναι ότι θα μείνω κοντά στον Γιάννη Μώραλη σ’ όλο αυτόν τον αγώνα και μετά. Δεν θα φύγω ποτέ από κοντά του, είναι δεδομένο αυτό.

Τον συνδυασμό τον φτιάξαμε μαζί με τους ανθρώπους που συνεργαστήκαμε και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βλέπω τους περισσότερους εδώ απόψε. Επίσης είδαμε ότι δημοτικοί σύμβουλοι είχαν μια πολύ πετυχημένη πορεία και στην περιφέρεια και στη Βουλή. Η Σταυρούλα (σσ. Αντωνάκου) που τη βλέπω απόψε εδώ είναι μια από αυτές που είχε πορεία και στη Βουλή και στην περιφέρεια. Καλή επιτυχία και θα είμαστε δίπλα σου.

Τελειώνοντας θέλω να πω ότι είμαστε δίπλα στο Γιάννη, θα δώσουμε έναν ακόμη δίκαιο και ωραίο αγώνα για τον Πειραιά μας. Θεωρώ ότι και στα επόμενα χρόνια, πολλά έργα που τελειώνουν θα κάνουν τη ζωή των Πειραιωτών ακόμη καλύτερη και αυτό που θέλω από εσάς είναι να συνεχίσουμε στο ίδιο μοτίβο την σχέση μας με τον Πειραιά. Ό,τιδήποτε κάνουμε, δεν το κάνουμε για προσωπικό συμφέρον, αλλά για τον Πειραιά μας, να κάνουμε τη διαφορά σε αυτή την πόλη.

Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους που είστε εδώ απόψε και στις επόμενες μέρες ο καθένας από μας θα πρέπει να τρέξει λίγο παραπάνω για να δώσουμε αυτόν το αγώνα. Γιάννη είσαι συνηθισμένος σε αυτά. Σου εύχομαι καλή επιτυχία και είμαι σίγουρος ότι γι’ ακόμη μια φορά θα κερδίσουμε. Και θα κερδίσουμε για τον Πειραιά».

Στην παρουσίαση του Συνδυασμού Πειραιάς Νικητής, παρευρέθηκαν η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Δόμνα Μιχαηλίδου, ο Βουλευτής Ν.Δ. Α΄ Πειραιά και Νήσων Νίκος Βλαχάκος, ο Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Σπυρόπουλος, ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ του Νότιου Τομέα Β΄ Αθήνας Παύλος Χρηστίδης. Η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Σταύρος Βοϊδονικόλας, ο πρώην Δήμαρχος Πειραιά και Δημοτικός Σύμβουλος Χρήστος Αγραπίδης. Ο τ. Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην Β΄ Πειραιά Δημήτρης Διαμαντίδης. OΔιευθύνων Σύμβουλος της Alter Ego Media Γιάννης Βρέντζος, ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Μιχάλης Κουντούρης, ο Γενικός Γραμματέας του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Δημήτρης Νάκος. Εκ μέρους του Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ ο Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Μακριδάκης, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Ιωακειμίδης, Δημοτικοί, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, ο καλλιτέχνης Μανώλης Κονταρός, εκπρόσωποι Επιμελητηρίων, παραγωγικών τάξεων, συλλόγων και φορέων της πόλης μας.