Κοινωνικό Φροντιστήριο Πειραιά: Ξεκινούν οι εγγραφές για τη νέα σχολική χρονιά!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Κοινωνικό Φροντιστήριο «Διδακτική Αλληλεγγύη» της ΚΟ.Δ.Ε.Π.

Εγγραφές για  το σχολικό έτος  2023-2024


Ξεκίνησαν οι εγγραφές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου της ΚΟ.Δ.Ε.Π. «Διδακτική Αλληλεγγύη», για τη σχολική χρονιά 2023-2024.

Το Φροντιστήριο «Διδακτική Αλληλεγγύη» της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά (ΚΟ.Δ.Ε.Π) απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου που είναι δημότες ή κάτοικοι του δήμου Πειραιά, προσφέροντάς τους, βάσει εισοδηματικών κριτηρίων, τη δυνατότητα  δωρεάν παρακολούθησης φροντιστηριακών μαθημάτων.

Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα παρακολούθησης ξενόγλωσσων μαθημάτων, για ενδιαφερόμενους κάθε ηλικίας.

Ημερομηνίες εγγράφων

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας των μαθητών για το σχολικό έτος  2023-2024 οι εγγραφές θα αρχίσουν την Τετάρτη 30 Αυγούστου και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίουγια τους μαθητές λυκείου και την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίουγια τους μαθητές γυμνασίου και ξένων γλωσσών.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

«Το πρόγραμμα της Διδακτικής Αλληλεγγύης είναι μια από τις σημαντικότερες κοινωνικές δράσεις που υλοποιεί ο Δήμος Πειραιά μέσω της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης, καθώς προσφέρει δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα σε μαθητές και μαθήτριες της πόλης μας, οι οικογένειες των οποίων δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για ιδιωτικά φροντιστήρια. Με την πολύτιμη αρωγή των εθελοντών καθηγητών, οι οποίοι για ακόμα μια φορά θα προσφέρουν απλόχερα τις γνώσεις τους, στηρίζουμε το δικαίωμα των παιδιών στη γνώση, προκειμένου να πραγματοποιήσουν τους στόχους και τα όνειρά τους. Οι μαθητές της «Διδακτικής Αλληλεγγύης» καταγράφουν κάθε χρόνο υψηλές επιδόσεις στις Πανελλήνιες εξετάσεις και αυτό μας γεμίζει χαρά και υπερηφάνεια. Ως Δημοτική Αρχή θα συνεχίσουμε να υλοποιούμε δράσεις προσφοράς και αλληλεγγύης και θα ήθελα να συγχαρώ τον Πρόεδρο Γιάννη Βοϊδονικόλα, τους εθελοντές καθηγητές και όλους όσοι συμβάλλουν στο πρόγραμμα της Διδακτικής Αλληλεγγύης».

Ο Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κ. Ιωάννης Βοϊδονικόλας, ανέφερε:

«Ξεκινούμε και φέτος τις εγγραφές στο Κοινωνικό Φροντιστήριο της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά, με τη σιγουριά των εξαιρετικών αποτελεσμάτων της προηγούμενης σχολικής χρονιάς, και τη διάθεση επίτευξης ακόμα υψηλότερων στόχων!

Προσκαλούμε τις μαθήτριες και τους μαθητές των οικονομικά πιο ευάλωτων οικογενειών του Πειραιά, να αδράξουν την ευκαιρία παρακολούθησης υψηλού κύρους και επιπέδου φροντιστηριακών μαθημάτων, από έμπειρους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι προσφέρουν εθελοντικά από το υστέρημα του χρόνου και της αγάπης τους για τον συνάνθρωπο και το λειτούργημα που υπηρετούν.

Για εμάς στην ΚΟ.Δ.Ε.Π. και τη Δημοτική Αρχή του Γιάννη Μώραλη, δεν υπάρχει μεγαλύτερη και χρησιμότερη επένδυση από αυτή που αφορά στη διαρκή ενίσχυση των γνώσεων και των δεξιοτήτων της νέας γενιάς της πόλης μας.

Ξεκινήσαμε από το μηδέν και δημιουργήσαμε ένα πρότυπο Κοινωνικό Φροντιστήριο με σημαντικές επιτυχίες και εισαγωγές στην Ανώτερη και Ανώτατη Εκπαίδευση.

Συνεχίζουμε βάζοντας τον πήχη ακόμα πιο ψηλά, στοχεύοντας σε νέες πρωτιές και διακρίσεις!»

Δικαιολογητικά για την εισαγωγή στο πρόγραμμα (για το προσεχές σχ. έτος)

• Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου του κηδεμόνα και του ανηλίκου-εάν υπάρχει, καθώς και άδεια διαμονής όπου απαιτείται.

• Μισθωτήριο Συμβόλαιο και λογαριασμό ΔΕΚΟ.

• Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.

• Σε περίπτωση ύπαρξης μαθησιακών δυσκολιών, προσκόμιση γνωμάτευσης από φορέα πιστοποίησης (δεν αποτελεί κριτήριο μη ένταξης).

• Προσκόμιση του τελευταίου ελέγχου προόδου της προηγούμενης σχολικής περιόδου (δεν αποτελεί κριτήριο μη ένταξης).

• Εκκαθαριστικό της εφορίας Οικονομικού έτους 2022 και για τους μη υπόχρεους Υπεύθυνη Δήλωση θεωρημένη από τη ΔΟΥ.

• Βεβαίωση ανεργίας ΟΑΕΔ σε ισχύ, για κάθε άνεργο μέλος της οικογένειας.

Επικοινωνία:

Γραφείο Εθελοντισμού  Πλ. Κοραή 1 (ισόγειο)

Τηλέφωνο : 2132022660

Email:  [email protected]