Μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ: Πήρε θέση για τον Ανδρέα Κονάνο που ανακοίνωσε ότι είναι ομοφυλόφιλος!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μετά το βίντεο «Φτου Ξελευθερία» του πρώην αρχιμανδρίτη Ανδρέα Κομάνου, έλαβε θέση επί του θέματος ο Μητροπολίτης Πειραιά κ. Σεραφείμ, επ αφορμής της αποκαλύψεως του κ. Κονάνου ότι είναι ομοφυλόφιλοσζ

Δείτε τι αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση:

«Η θέση του κ. Κονάνου πλέον γιατί έχει καθαιρεθεί δεν είναι κληρικός ο άνθρωπος, είναι μια προσωπική του θέση. Προδήλως εσφαλμένη όμως διότι προσπαθεί να αποδόσει στον Θεό, την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ίδιος, αλλά αντιμετωπίζουν και άλλοι άνθρωποι σε παγκόσμια κλίμακα.

Δεν παύει όμως αυτή η κατάσταση να αντιπαλαίει την ανθρώπινη οντολογία. Με την πράξη αυτή, μάλλον με τις πρακτικές αυτής της συμπεριφοράς, συνάπτονται 5 ειδών καρκίνοι. Δεν είναι κάτι απλό. Δηλαδή δεν είναι, ε δεν βαριέσαι, έχω και μια άλλη θεώρηση του ζητήματος. Και συνάπτονται, γιατί στον χώρο τον γενετικό υπάρχει ο ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων, o οποίος εαν πάει σε άλλους χώρους του σώματος καρκινογενά τις περιοχές. Και για αυτό τον λόγο υπάρχουν –θα το δείτε αυτό και στα επιστημονικά εγχειρίδια – η καρκινογένεση στην στοματοφαρυγγική κοιλότητα, στον πρωκτό, στο πέος κλπ.

Αυτά δεν είναι απλά θέματα. Ο άνθρωπος στην ζωή του οφείλει να είναι ερωτικό ον βέβαια, γιατί δεν μπορεί να είναι ανέραστος, θα πεθάνει. Τον έρωτα πρέπει να τον κατευθύνει στον δημιουργό του. Να γίνει πρωτοτικός. Αυτό σημαίνει και Άγιος. Οι Άγιοι είναι όλοι ερωτευμένοι με το ορθό και αληθές γεγονός που είναι ο Θεός, ο αιώνιος δημιουργός της ζωής.

Εαν αυτό το ξεχνάει ο άνθρωπος, πόσο μάλλον ένας κληρικός τότε ασφαλώς πνίγεται μέσα στην χοϊκότητα και στα πράγματα της ύλης.

Όταν είμεθα παιδιά, στα σχολεία παλιά, είχαν κάτι χάρτες που έδειχνε το ανθρώπινο σώμα χωρίς την επιδερμίδα. Εαν, λοιπόν, πάρουμε έναν τέτοιο χάρτη και δούμε όλα τα εσωτερικά όργανα, θα καταλάβουμε αμέσως ότι δεν μπορεί αυτό να είναι το αντικείμενο του πόθου.

Για αυτό τον λόγο, καλείται ο άνθρωπος από την κτίση να αναβιβάζει στον κτίσαντα και να βρίσκει την πληρότητα της ερωτικής του εκπλήξεως και εκστάσεως στον Κύριο του, στον Δημιουργό του.

Έτσι ο άνθρωπος πραγματώνεται ως άνθρωπος. Αλλιώς είναι ένα χοϊκό κατασκεύασμα των παθών και της στρεβλώσεως που ο διάβολος και οι δαίμονες επιτυγχάνουν».

Διαβάστε επίσης:

Ανδρέας Κονάνος: «Φτου, ξελευτερία» – Με ένα βίντεο ο πρώην ιερέας αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλος