Έκτακτο: Στον Εθνικό Δρυμό Πάρνηθας η πυρκαγιά

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Δύσκολες ώρες στην Πάρνηθα, καθώς η μεγάλη φωτιά, που ξεκίνησε χθες από τη Φυλή, καίει σπίτια στην Αγία Παρασκευή Μενιδίου, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να καταβάλλουν τιτάνιο αγώνα για να την περιορίσουν.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι έως 6-7 μποφόρ, κάτι που δυσκολεύει την επιχείρηση κατάσβεσης, ενώ η φωτιά «μπήκε» στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας, και μάλιστα καίει περιοχή που είχε μείνει άθικτη από τις μεγάλες φωτιές του 2007 και του 2021.

Την ίδια στιγμή, σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες, ενώ ήδη έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί Αγία Παρασκευή Μενιδίου, Καποτά και Λεφάντω.

Νωρίτερα, είχαν σταλεί μηνύματα 112 για εκκένωση των οικισμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αγνοείται 77χρονος στην περιοχή της Χασιάς, ωστόσο δεν υπάρχει επίσημη δήλωση στην Αστυνομία για την εξαφάνισή του.

Λίγο μετά τις 12 έγινε γνωστό ότι, με απόφαση της ΕΛ.ΑΣ., εκκενώνεται προληπτικά και το κέντρο κράτησης αλλοδαπών στην Αμυγδαλέζα, που βρίσκεται ακριβώς κάτω από τον οικισμό της Αγίας Παρασκευής. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., τα 700 άτομα που βρίσκονται εκεί θα μεταφερθούν στη Μαλακάσα.

Διαβάστε επίσης:

Timelapse δείχνει πόσο γρήγορα επεκτάθηκε το μέτωπο της φωτιάς στην Πάρνηθα