Πειραιάς: Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 44 βαθμούς Κελσίου!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Καμίνι θα θυμίζει ο Πειραιάς όπως και σχεδόν ολόκληρη η χώρα τις προσεχείς μέρες.

Ενώ η κατάσταση είναι και σήμερα αποπνικτική λόγω του σύννεφου καπνού που έχει σκεπάσει την πόλη εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς σε Κερατέα και Λαγονήσι.

Η ΕΜΥ εξέδωσε νέο έκτακτο δελτίο, στο οποίο επισημαίνει ότι η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 44 βαθμούς Κελσίου!

Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για τον καύσωνα, με βάση τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Αναμένεται να είναι πολύ δύσκολες για τους κατοίκους της χώρας, οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, το οποίο αναφέρεται στο θερμό «κύμα» ζέστης που προκαλεί συνθήκες καύσωνα με την ονομασία «Κλέων» σε πολλές περιοχές της χώρας, επικαιροποιείται σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία.

Α. Σήμερα (18/07) και αύριο (Τετάρτη 19/07) οι περιοχές που θα επηρεάζονται από πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα είναι περιορισμένες στα δυτικά τμήματα της χώρας, ενώ, στα ανατολικά οι θερμοκρασίες θα είναι χαμηλότερες, αλλά και η ένταση της ζέστης μικρότερη, κυρίως επειδή θα πνέουν άνεμοι (μελτέμια) που θα φθάνουν τα 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Β. Την Πέμπτη 20/07 οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα αρχίσει να «ανεβαίνει».

Γ. Από την Παρασκευή 21/07 έως και την Κυριακή 23/07, η νέα θερμική έξαρση θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα, ενώ, τη Δευτέρα 24/07αναμένεται πρόσκαιρη υποχώρηση των πολύ υψηλών θερμοκρασιών.

Αναλυτικά:

  1. Σήμερα και αύριο, η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει:

α. Στα δυτικά ηπειρωτικά τους 38℃ με 40℃ και κατά τόπους στη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο τους 41℃.

β. Στα νησιά του Ιονίου τους 38℃ με 39℃.

γ. Στα βόρεια ηπειρωτικά τους 36℃ με 37℃ και την Τετάρτη τους 37℃ με 38℃ και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία τους 39℃.

δ. Στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 37℃ με 39℃.

ε. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 36℃ με 38℃.

  1. Την Πέμπτη, οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα φθάσουν στα ηπειρωτικά τους 40℃ με 42℃ και κατά τόπους τους 43℃, στα νησιά του Ιονίου τους 39℃ με 41℃ και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τους 37℃ με 39℃.
  2. Από την Παρασκευή έως και την Κυριακή, προβλέπεται περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας. Οι μέγιστες τιμές θα φθάνουν στα ηπειρωτικά τους 41℃ με 43℃ και κατά τόπους στο εσωτερικό της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας τους 44℃ και στη νησιωτική χώρα τους 38℃ με 41℃.

Τη Δευτέρα, η θερμοκρασία προβλέπεται να υποχωρήσει κατά 2℃ με 5℃, με τη μεγαλύτερη πτώση να παρατηρείται στην ανατολική χώρα και τη μικρότερη στη δυτική. Η επικαιροποίηση των προγνώσεων με τα νεότερα στοιχεία και τις λεπτομέρειες στην εξέλιξη των θερμοκρασιών θα γίνεται ανά 24ωρο.

Διαβάστε επίσης:

Συγκλονιστικές εικόνες: Οι καπνοί από τη φωτιά σε Κορωπί, Κερατέα & Λαγονήσι «πνίγουν» τον Πειραιά! (φωτο + βίντεο)