Φωτιά στον Κουβαρά: Αστυνομικοί της ΟΠΚΕ απεγκλώβισαν ηλικιωμένους και ζώα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μια ηλικιωμένη που την πήραν στα χέρια. Σκυλάκια κι άλογα που χρειάστηκαν βοήθεια. Οι άνδρες της ΟΠΚΕ χρειάστηκε να επέμβουν για να απεγκλωβίσουν ηλικιωμένους και ζώα από περιοχές κοντά στη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι (17.07.2023) στον Κουβαρά.

Η Αστυνομία ανέβασε σε Facebook και Twitter εικόνες από τη στιγμή που άνδρες της ΟΠΚΕ μεταφέρουν στα χέρια μια κατάκοιτη ηλικιωμένη από το σπίτι της στον Κουβαρά. Από τη φωτιά οι αστυνομικοί έσωσαν και μικρά σκυλάκια.

Η φωτιά στον Κουβαρά ξέσπασε λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι της Δευτέρας και εξαιτίας των ισχυρότατων ανέμων, επεκτάθηκε πολύ γρήγορα.

Πέρασε στα Καλύβια, τη Σαρωνίδα και την Ανάβυσσο, έκαψε σπίτια και τον Ιππικό Όμιλο Αναβύσσου.

Σπαρακτικό βίντεο: Πήραν σηκωτή γιαγιά για να την σώσουν από τη φωτιά – Η ανήμπορη γυναίκα δεν μπορούσε να μετακινηθεί

Γροθιά στο στομάχι αποτελούν οι εικόνες με την ηλικιωμένη γυναίκα να διασώζεται από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, την ώρα η φωτιά πλησίαζε το σπίτι της.

Οι αστυνομικοί έβγαλαν σηκωτή την ανήμπορη γυναίκα που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, μαζί με το μαξιλάρι και το σεντόνι της, όπως δηλαδή ήταν ξαπλωμένη στο κρεβάτι της.

Οι αστυνομικοί έβαλαν προσεκτικά την ηλικιωμένη στο όχημα της ΕΛΑΣ για να την μεταφέρουν σε ασφαλές μέρος, ενώ όπως φαίνεται στο βίντεο, τριγύρω υπάρχουν μαύροι καπνοί που έχουν «πνίξει» την περιοχή στον Κουβαρά.