Μανιάτικα: Έρχεται μεγάλη διαδήλωση κατοίκων για τον ΟΚΑΝΑ!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Αποκλειστικό: Το ερχόμενο Σάββατο το πρωί κινητοποίηση των κατοίκων της περιοχής που θα λειτουργήσει το παράρτημα του ΟΚΑΝΑ στα Μανιάτικα του Πειραιά

Το PP παρακολουθεί στενά από την πρώτη στιγμή το σοβαρό θέμα που έχει προκύψει για την τοπική κοινωνία των Μανιάτικων, μιας και ήταν το ειδησεογραφικό μέσο που έφερε στο φως της δημοσιότητας το ζήτημα στις αρχές του Φλεβάρη, με αποκλειστικά ρεπορτάζ, τα οποία και κινητοποίησαν τους πολιτικούς ταγούς της πόλης.

Ενώ αρχικά όλα έδειχναν ότι θα λειτουργούσε μια δομή του ΟΚΑΝΑ στα Μανιάτικα, μετά τις πρώτες αντιδράσεις των κατοίκων και την κινητοποίηση των τοπικών αρχών, φάνηκε να μπαίνει ένα φρένο.

Τότε, διακινήθηκαν πληροφορίες και για μεταφορά της δομής στα Καμίνια ή στη Νίκαια, όπως είχε αποκαλύψει πάλι το PP.

Μάλιστα, πριν λίγες εβδομάδες, το PP αποκάλυψε ότι σε συνεννόηση με την Εκκλησία, Περιφέρεια και Δήμος, θα χρησιμοποιούσαν τελικά το χώρο του ΟΚΑΝΑ στα Μανιάτικα για τη φιλοξενία αστέγων.

Φαίνεται όμως ότι τις τελευταίες μέρες, με αφορμή κάποιες εργασίες στο χώρο, οι κάτοικοι της περιοχής έχουν ξεσηκωθεί εκ νέου, αμφισβητώντας ουσιαστικά τις διαβεβαιώσεις των αρχών ότι δεν πρόκειται να λειτουργήσει δομή του ΟΚΑΝΑ στο κτίριο επί τησ Αιτωλικού 62.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του PP, επίκεινται μεγάλη κινητοποίηση για το ερχόμενο Σάββατο 17 Ιουνίου έξω από το σταθμό Μετρό «Μανιάτικα», μπροστά στο άγαλμα της ηρωίδας Μανιάτισσας (μεταξύ 10-11 το πρωί).

Το PP εξακολουθεί να παρακολουθεί στενά το θέμα, γιατί φαίνεται ότι πλέον η τοπική κοινωνία δείχνει διάθεση να πάρει την κατάσταση στα χέρια της, μέχρι να υπάρχει διαβεβαίωση από επίσημα χείλη, συνοδευόμενη από συγκεκριμένα έγγραφα, ότι δεν πρόκειται να λειτουργήσει καμία δομή του ΟΚΑΝΑ δίπλα στα σχολεία της περιοχής.

Διαβάστε εδώ όλα τα ρεπορτάζ για τον ΟΚΑΝΑ του Πειραιά