Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά σχετικά με τις νέες ρυθμίσεις για τους οφειλέτες του ΟΑΕΕ.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

" Οι νέες ρυθμίσεις ενδεχομένως προσφέρουν περισσότερες διευκολύνσεις στους συναδέλφους ώστε να ρυθμίσουν τις ασφαλιστικές τους οφειλές, όμως σε καμία περίπτωση δεν λύνουν το πρόβλημα, καθώς ο βασικός λόγος για τον οποίο  αδυνατούν να τις καταβάλλουν, είναι η οικονομική δυσπραγία και η κατακόρυφη πτώση του τζίρου τους. Είναι το γεγονός, ότι τα δεδομένα της αγοράς δεν έχουν αλλάξει, αντίθετα η κρίση και η ύφεση οδεύουν προς το χειρότερο, διαμορφώνοντας έναν ασφυκτικό κλοιό για τις μικρομεσαίες κυρίως επιχειρήσεις.
 
Οι παρεχόμενες δυνατότητες μέσω των ρυθμίσεων «Νέα Αρχή», εάν δεν συνδυαστούν με μέτρα που θα δώσουν ώθηση στην επιχειρηματικότητα και θα δημιουργήσουν νέα αναπτυξιακή προοπτική για την ελληνική οικονομία, ώστε να αντιμετωπιστούν τα συσσωρευμένα και πιεστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, είναι δυστυχώς ημίμετρα.
Μέσα σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, όπου είναι προφανής  και η ραγδαία επιδείνωση των ασφαλιστικών εισροών προς τον Οργανισμό, το ζητούμενο είναι η διαμόρφωση ενός σταθερού και φιλικότερου προς τις επιχειρήσεις πλαισίου, ικανού να οδηγήσει στην επανεκκίνηση της οικονομίας και στην ανάκαμψη της επιχειρηματικότητας. Όσο δεν συντελείται καμία πρόοδος σε αυτή την προοπτική, τόσο θα συνεχίζεται ο αποκλεισμός και η περιθωριοποίηση των εκατοντάδων χιλιάδων ασφαλισμένων οφειλετών, αλλά και ο κίνδυνος βιωσιμότητας του ΟΑΕΕ".