Σαρακοστή στον Πειραιά: Ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς – Το κήρυγμα Σεραφείμ (βίντεο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με την κατάνυξη και την Εκκλησιαστική τάξη που αρμόζει στην αρχή της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής τελέστηκε σήμερα  Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023 ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός (« της Συγγνώμης») στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς, Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ, ο οποίος και κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Κατά την διάρκεια του κηρύγματός του ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε – μεταξύ άλλων –  πως η Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή είναι μία δυναμική προσφορά που μας κάνει ο Θεός και πάλι για να ξαναβρούμε τον χαμένο μας Παράδεισο.

«Η Τεσσαρακοστή σημαίνει αφιέρωση, προσφορά ολόψυχη στο Θεό», είπε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος, συμπληρώνοντας πως «δεν υπάρχει αμαρτία, δεν υπάρχει πτώση, δεν υπάρχει κακούργημα, δεν υπάρχει έγκλημα που να μην το θεραπεύει η αγάπη Του, η στοργή Του, η άφατη μακροθυμία Του».

«Χαρά, είναι το τέρμα του δρόμου της Σαρακοστής και των δακρύων». «Μια χαρά που δεν την υποπτεύεται ο κόσμος της φθοράς, που δεν τη γεύεται όποιος σταματάει αναποφάσιστος στο μέσον του δρόμου» είπε ολοκληρώνοντας το κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος, υπογραμμίζοντας πως «το μήνυμα της Σαρακοστής είναι ο αγώνας. Αγώνας με υπομονή».

Ακολουθεί video με το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ.