Πειραιάς: Σκληρά καψόνια με τραυματισμούς και παραιτήσεις στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων στον Πειραιά εν έτει 2023

- Αποκλειστικό ρεπορτάζ για τραυματισμούς από καψόνια και παραίτηση - αποχώρηση νεαρής Δόκιμης από τη Σχολή

Οι μαρτυρίες που έφτασαν στο Piraeus Press για την κατάσταση εκφοβισμού που επικρατεί μεταξύ των πρωτοετών Δόκιμων στον Πειραιά, προκαλεί σοκ!

Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, τους τελευταίους 2 μήνες έχουν σημειωθεί διαδοχικά φαινόμενα λεκτικής αλλά και σωματικής βίας - στα πλαίσια των «παραδοσιακών» καψονιών από παλιότερους σε νεότερους Δόκιμους - που έχουν οδηγήσει κάποιους στο Νοσοκομείο, ενώ έχουν αναγκάσει μια νεαρή Δόκιμο να αποχωρήσει από τη Σχολή!

Πιο συγκεκριμένα, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για σκληρά καψόνια από τριτοετείς Δόκιμους σε τουλάχιστον 2 άρρενες και 1 γυναίκα πρωτοετείς Ναυτικούς Δόκιμους.

Η περιγραφή του καψονιού αναφέρεται σε νυχτερινές ασκήσεις σε εξωτερικό ή εσωτερικό χώρο (push ups ή «σανίδα» στην οποία οριζοντιώνεται το σώμα), κατά την οποία οι «παλιοί» πετούσαν - άκουσον άκουσον - έναν πυροσβεστήρα στην πλάτη των πρωτοετών, με αποτέλεσμα 2 εξ αυτών να οδηγηθούν στο νοσοκομείο με σοβαρό τραυματισμό!

Στα πλαίσια των καψονιών εντάσσεται και ο καθημερινός λεκτικός εκφοβισμός, ο οποίος φαίνεται πως οδήγησε μια νεαρή Δόκιμο σε παραίτηση από τη Σχολή, στην οποία κατάφερε να εισαχθεί μετά από επίπονες πανελλαδικές εξετάσεις.

Τα ερωτήματα είναι πολλά για την κατάσταση που επικρατεί εντός των στρατιωτικών σχολών και συγκεκριμένα εντός της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων στον Πειραιά, διότι πλέον βρισκόμαστε στο 2023 και είναι ανεπίτρεπτο να «δίνεται» χώρος σε ψευτονταήδες με το πρόσχημα της «σκληρότητας» που πρέπει να αποκτήσουν οι αυριανοί αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού!

Εφόσον επιβεβαιωθούν και επίσημα οι σοβαρές καταγγελίες που έφτασαν στο Piraeus Press, θα πρέπει άμεσα να ληφθούν αυστηρά μέτρα για την αντιμετώπιση παρόμοιων φαινομένων στο εξής, σε όλες τις ανώτερες και ανώτατες στρατιωτικές σχολές της χώρας.

*φωτογραφία αρχείου