Ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής Πειραιά στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής Πειραιά, κ.Κωνσταντίνος Σχισμένος επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023 στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς στο «ΜΑΡΙΝΑΚΕΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ», τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

Ο κ.Σχισμένος, ο οποίος είναι γνώριμος αφού υπηρετούσε ήδη στον Πειραιά ως βοηθός του προκατόχου του, επί τη αναλήψη των νέων του καθηκόντων θεώρησε απαραίτητο να λάβει την ευλογία και την ευχή του Σεβασμιωτάτου, ενημερώνοντάς τον παράλληλα για θέματα που αφορούν τόσο την πόλη του Πειραιά όσο και την περιφέρεια γενικότερα.

Κατά την εθιμοτυπική, αλλά ουσιαστική αυτή συνάντηση, αντηλλάγησαν απόψεις και συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα των πολιτών, μιας και ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής Πειραιά είναι γνωστός για τις ευαισθησίες του σε κοινωνικά θέματα, σε θέματα καταστολής της εγκληματικότητας και εν γένει της παραβατικότητας κ.α. Και οι δύο επεσήμαναν από την πλευρά τους, την ανάγκη συνεργασίας όλων των θεσμών της ευρύτερης περιοχής.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε καλή θητεία στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή κ.Κωνσταντίνο Σχισμένο, υπογραμμίζοντας πως τόσο η τοπική μας Εκκλησία, όσο και ο ίδιος προσωπικά θα βρεθούν αρωγοί και συμπαραστάτες στο έργο που επιτελεί το Σώμα και θα του παρασχεθεί από την Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς κάθε δυνατή βοήθεια προς όφελος και εξυπηρέτηση των πολιτών.

Τέλος, αφού εξήρε το έως τώρα έργο του, του ευχήθηκε να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο να επιτελεί το ιερό λειτούργημα που του έχει αναθέσει η πολιτεία και του προσέφερε ως Ευλογία μία Εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου, με την ευχή να προστατεύει και να καθοδηγεί τον ίδιο και τους συνεργάτες του.

Ακολουθεί το βιογραφικό του νέου Αστυνομικού Διευθυντή Πειραιά.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Κωνσταντίνος ΣΧΙΣΜΕΝΟΣ γεννήθηκε στην Άρτα το 1966.

Κατετάγη στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας το 1988 και αποφοίτησε από την Σχολή Αστυφυλάκων το έτος 1989, όποτε και τοποθετήθηκε ως νέος Αστυφύλακας στο Α.Τ Γλυφάδας.

Eισήχθη στην Σχολή Αξιωματικών το έτος 1993, αποφοίτησε το 1996 και ως νέος Αξιωματικός, τοποθετήθηκε στο Α.Τ  Μυκόνου.

Το έτος 2009 παρακολούθησε το Τμήμα Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών της Αστυνομικής Ακαδημίας ενώ το 2019  το Σχολείο Επιμόρφωσης Αστυνομικών Διευθυντών.

Υπηρέτησε ως Αξιωματικός σε διάφορες υπηρεσίες της Αττικής, μάχιμες και Επιτελικές καθώς και στην Αστυνομική Διεύθυνση Κυκλάδων.

(Υπηρεσία Ασφαλείας Προέδρου Κυβέρνησης, Υπηρεσία Ασφάλειας Βουλής Ελλήνων, στην Αστυνομική Διεύθυνση Κυκλάδων, στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ν/Α Αττικής στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ως Συντονιστής στο Κέντρο Επιχειρήσεων ,στην  Υποδιεύθυνση Προστασία Ανηλίκων ως, Διευθυντής και στην Διεύθυνση Αστυνομίας Πειραιά από 13/9/2013 έως την 30/08/2016).

Το έτος 2022 τοποθετήθηκε στην Διεύθυνση Αστυνομίας Πειραιά, ως Υποδιευθυντής και το 2023, ανέλαβε καθήκοντα Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πειραιά.

Επίσης έχει παρακολουθήσει διάφορα εκπαιδευτικά σεμινάρια επιμόρφωσης όπως: Αντιμετώπιση και καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων (antιtrafficking), Επικεφαλής Διμοιριών Υποστήριξης των Γ.Α.Δ.Π.,  Αυτοάμυνας- Αυτοπροστασίας-οπλοτεχνικής-Αμυντικής Σκοποβολής-Μεταγωγής κρατουμένων & φρούρησης στόχων, Φιλική προς τα παιδιά Δικαιοσύνη, Συλλογή ανάλυση πληροφοριών περί Αθλητικής βίας, εκτίμηση επικινδυνότητας Αθλητικών Εκδηλώσεων.

Του έχουν απονεμηθεί όλα τα προβλεπόμενα μετάλλια των Αξιωματικών(Β Τάξεως, Ταξιάρχης του Τάγματος του Φοίνικα, Χρυσός Σταυρός του Τάγματος Τιμής).