ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: Επιχείρηση εκκαθάρισης σε παράνομο οικισμό Ρομά (Φωτο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Επιχείρηση εκκαθάρισης οικοπέδου παραπλεύρως του Κηφισού στην Γ΄ Δημοτική Κοινότητα  πραγματοποίησε σήμερα ο Δήμος Πειραιά,  με τη συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας, παρουσία Εισαγγελικής Αρχής. 

Στο σημείο είχε δημιουργηθεί παράνομος οικισμός από Ρομά και αποτελούσε εστία μόλυνσης.  Στην επιχείρηση εκκαθάρισης, η οποία θα συνεχιστεί και αύριο,  συνεργάστηκε και ο Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Οδοποιίας, Αποχέτευσης, Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Αλέξανδρο Αργουδέλη, τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Παναγιώτη Καλογερόγιαννη, τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Περιβάλλοντος και Πρασίνου κ. Σταύρο Βοιδονικόλα και τον Πρόεδρο της Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Χαράλαμπο Λιακόσταυρο, βρέθηκαν από νωρίς το πρωί στο σημείο, όπου συντόνισαν τις εργασίες αποκομιδής απορριμμάτων και μπαζών, από τις υπηρεσίες Καθαριότητας του Δήμου Πειραιά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε: 

«Ο Δήμος Πειραιά συντόνισε σήμερα επιχείρηση εκκαθάρισης παράνομου οικισμού από Ρομά στην Γ΄ Δημοτική Κοινότητα, σε ένα ιδιωτικό οικόπεδο, που θύμιζε χωματερή και έθετε σε άμεσο κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Θέλω να ξεκαθαρίσω προς πάσα κατεύθυνση, πως στο μέτρο των αρμοδιοτήτων μας, δεν θα επιτρέψουμε την υποβάθμιση της πόλης μας, πολλώ δε μάλλον όταν έχουν παρατηρηθεί κατ΄ επανάληψη παραβατικές συμπεριφορές. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ελληνική Αστυνομία που χωρίς τη συνδρομή της δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί αυτή η επιχείρηση, τον Δήμαρχο Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη κ. Γιώργο Ιωακειμίδη για την αγαστή συνεργασία,  τους αρμόδιους αιρετούς συνεργάτες μου και τις υπηρεσίες του Δήμου, που έκαναν τη δουλειά τους κάτω από αντίξοες συνθήκες. Οφείλουμε όλοι οι φορείς ενωμένοι να συνδράμουμε στο έργο των Αρχών, προκειμένου να εξαλειφθούν οι παραβατικές ενέργειες στην πόλη μας».