Ο Πειραιάς τιμά τον Άγιο Δημήτριο σε Ταμπούρια και Νέο Φάληρο

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Πανηγυρίζουν οι Ιεροί Ναοί του Αγίου Δημητρίου Μητροπόλεως Πειραιά σε Ταμπούρια και Νέο Φάληρο

- Δείτε το πρόγραμμα των πανηγύρεων 

Άγιος Δημήτριος Ταμπουρίων

Η Ιερά εικόνα της Παναγίας Χοζοβιωτίσσης τίθεται σε προσκύνηση στον Ιερό Ναό Δημητρίου Πειραιώς έως την 1η Νοεμβρίου και καθημερινά τελούνται οι Ιερές Ακολουθίες, η Ιερά Παράκληση και αγρυπνία στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων με την επωνυμία «Δημήτρια 2022» που πραγματοποιούνται στο Ναό.

Σήμερα Τρίτη (25/10) στις 19:00 θα ψαλεί Μέγας Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ. Στις 22:00 θα αρχίσει η τέλεση ιεράς αγρυπνίας.

Αύριο Τετάρτη 26/10 το πρωί θα τελεσθεί πανηγυρική  Αρχιερατική Θεία Λειτουργία .Στις 18:00 θα ψαλεί Αρχιερατικός μεθέορτος εσπερινός  και στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί η λιτανεία της ιεράς εικόνας της Παναγίας Χοζοβιωτίσσης. Στις 21:00 θα τελεσθεί ιερά αγρυπνία όπου θα ιερουργήσει και θα ομιλήσει ο Αρχιμ. Δανιήλ Ψωίνος.

Άγιος Δημήτριος Νέου Φαλήρου 

Στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Νέου Φαλήρουσήμερα Τρίτη (25/10) στις 19:00 θα ψαλεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός. Θα ακολουθήσει η λιτάνευση της ιεράς εικόνας και των τιμίων λειψάνων του Αγίου Δημητρίου και στις 23:30 θα αρχίσει η τέλεση ιεράς αγρυπνίας.

Αύριο Τετάρτη (26/10) το πρωί θα τελεσθεί πανηγυρική  Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ. Στις 18:30 θα ψαλούν μεθέορτος εσπερινός και η Παράκληση.

Διαβάστε επίσης:

Ο Πειραιάς υποδέχεται την Τιμία Ζώνη της Παναγίας από το Άγιο Όρος (πρόγραμμα ακολουθιών)

Ο Πειραιάς υποδέχτηκε τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Χοζοβιώτισσας! (φωτο + βίντεο)

Νέο Φάληρο: Έτοιμο το υπερσύγχρονο Συνεδριακό Κέντρο της Μητρόπολης Πειραιά (φωτο)