Δημήτρια 2022: Ο Πειραιάς υποδέχεται την Παναγία Χοζοβιώτισσα από την Αμοργό! (πρόγραμμα)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ήταν 16 Οκτωβρίου 2016 όταν ο Πειραιάς υποδεχόταν την άλλη Κυκλαδίτισσα θαυματουργή εικόνα της Παναγίας μας, αυτήν της Εκατονταπυλιανής από την Πάρο, η οποία έφευγε πρώτη φορά από το «σπίτι» της για τόσες πολλές μέρες, στα πλαίσια των Δημητρίων 2016 του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Ταμπουρίων Πειραιά. (Θυμηθείτε εδώ το αποκλειστικό ρεπορτάζ του PP)

Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Χοζοβιώτισσας στον Πειραιά

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος και ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και νήσων κ.κ. Αμφιλόχιος, ενέκριναν το αίτημα της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς διά την μεταφορά της Ιεράς και θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας της Χοζοβιωτίσσης, διά τους εορτασμούς των φετινών ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ 2022, που θα πραγματοποιηθούν στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πειραιώς.

Η θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας θα μεταφερθεί στον Ιερό Αγίου Δημητρίου Ταμπουρίων Πειραιά προς ευλογία και αγιασμό των ενοριτών, του πιστού λαού του Πειραιά αλλά και του λεκανοπεδίου της Αττικής.

Συγκεκριμένα στην ενορία του Αγίου Δημητρίου από 16 Οκτωβρίου έως 1 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου με την επωνυμία ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2022.

Εορταστικό Πρόγραμμα

Το εορταστικό πρόγραμμα της περιόδου αυτής περιλαμβάνει καθημερινά Θείες Λειτουργίες, δύο Ιερές Παρακλήσεις, ομιλίες και Ιερές Αγρυπνίες.

Εκλεκτοί Ιεράρχες της Εκκλησίας μας, εκλεκτοί ομιλητές και πατέρες θα κοσμήσουν και τις φετινές εορταστικές και λατρευτικές εκδηλώσεις στα πλαίσια των Δημητρίων 2022, προσμένοντας τους πιστούς από όλα τα σημεία της Αθήνας να συμμετάσχουν με προθυμία και ευλάβεια.

Θυμηθείτε ΕΔΩ με ένα κλικ τις ιστορικές στιγμές από την επίσκεψη της Παναγίας Εκατονταπυλιανής από την Πάρο στον Πειραιά τον Οκτώβρη του 2016

Διαβάστε επίσης:

Ο Πειραιάς υποδέχεται την Τιμία Ζώνη της Παναγίας από το Άγιο Όρος