Ακαδημαϊκή καριέρα για τη Σίσσυ Αλιγιζάκη στο Πανεπιστήμιο Πειραιά!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μέλος ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Πειραιά είναι πλέον η εντυπωσιακή Αντιδήμαρχος Πειραιά με το πιο πλούσιο βιογραφικό στα κοινά της πόλης, Σίσσυ Αλιγιζάκη!

Πρόκειται για μια σημαντική στιγμή για την ίδια, καθώς η ακαδημαϊκή καριέρα ήταν πάντα το μεγάλη της όνειρο, για το οποίο αφιέρωσε χρόνια σπουδών και ατέλειωτες ώρες μελέτης, παράλληλα με τις οικογενειακές της υποχρεώσεις (μητέρα δυο παιδιών), τις επαγγελματικές τις υποχρεώσεις (καθηγήτρια σε σχολεία και Κολλέγια), αλλά και τις αυτοδιοικητικές της υποχρεώσεις (Δημοτική Σύμβουλος Πειραιά και Αντιδήμαρχος Παιδείας).

Να σημειωθεί ότι η Σίσσυ Αλιγιζάκη έχει σπουδάσει και Νομικές Επιστήμες (Δικηγόρος) εκτός όλων των άλλων.

Δικαίως αποτελεί στολίδι για το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά και η διάκρισή της αυτή αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τις νεότερες γενιές… αν και η ίδια βέβαια κατάφερε όλα τα παραπάνω σε πολύ νεαρή ηλικία!

Δείτε την ανάρτηση που έκανε η ίδια στα σόσιαλ μίντια:

Συνοπτικό βιογραφικό της κ. Αλιγιζάκη:

Η Ασπασία ( Σίσσυ ) Αλιγιζακη είναι Αντιδήμαρχος Πειραιά, δικηγόρος και ακαδημαϊκός με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις, στο Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο, στις πολιτικές της ΕΕ, στο δίκαιο της Ενέργειας.

Ανήκει πλέον στο διδακτικό προσωπικό του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, στο οποίο ούτως ή άλλως έκανε τα προηγούμενα χρόνια διαλέξεις στους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητες καθως και μεταδιδακτορική έρευνα.

Είναι επίσης εγκεκριμένη καθηγήτρια του Γαλλικού Δημοσίου Πανεπιστημίου Sorbonne Paris Nord.Για αρκετα χρόνια έχει διδάξει Διεθνείς Σχέσεις και άλλα μαθήματα Δικαιου στο Τμήμα Νομικής του Universitè Sorbonne Paris Nord/ IDEF.

Έχει πλούσιο ερευνητικό και συγγραφικό έργο στο Ευρωπαικό Δίκαιο και στις Διεθνείς Σχέσεις, ιδίως στο αντικείμενο των ενεργειακών δικτύων.

Παράλληλα διατελεί Αντιδήμαρχος Πειραιά στους τομείς της Παιδείας, της Δια Βίου Μάθησης και των σχολικών κτιρίων.