Πανηγυρίζει ο Σταυρός στην Καστέλλα!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Καστέλλας, τίθενται σε προσκύνηση τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου του Ζωοποιού Σταυρού του Κυρίου, απότμημα ενός εκ των Τιμίων Ήλων του Σταυρού του Κυρίου, τεμάχιο εκ του ακανθίνου στεφάνου και τεμάχια ιερών λειψάνων των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, εκ της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Άνδρου της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου. Τα ιερά θησαυρίσματα θα παραμείνουν στο Ναό έως τις 21 Σεπτεμβρίου όπου καθημερινώς θα τελούνται οι Ιερές Ακολουθίες και ομιλίες.

Σήμερα Τρίτη στις 19:00 θα ψαλεί ο Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ. Θα ακολουθήσει η λιτάνευση του Τιμίου Ξύλου και των λοιπών φιλοξενουμένων σεβασμάτων της πίστεως μας. Στις 22:00 θα αρχίσει η τέλεση Ιεράς Αγρυπνίας.

Αύριο Τετάρτη το πρωί θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ. Στις 17:00 θα ψαλεί ο μεθέορτος Εσπερινός και το Απόδειπνο μετά των Χαιρετισμών του Τιμίου Σταυρού και στις 19:00 ο Καθηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίου Νικολάου Άνδρου θα μιλήσει με θέμα «Πνευματικές παραινέσεις περί σωτηρίας ψυχής».