Αρμενία – Αζερμπαϊτζάν: Σκοτώθηκαν 50 Αρμένιοι στρατιώτες

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η Τουρκία καλεί την Αρμενία να «σταματήσει τις προκλήσεις» -Η Ρωσία ζήτησε από τις δύο χώρες να τερματίσουν τις εχθροπραξίες.

Τουλάχιστον 49 Αρμένιοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στη διάρκεια των συγκρούσεων που σημειώθηκαν στη νύχτα με τις δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν, ανακοίνωσε ο Αρμένιος πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Σε ομιλία του προς το κοινοβούλιο της χώρας του ο Πασινιάν είπε ότι δυνάμεις του Μπακού επιτέθηκαν στη διάρκεια της νύχτας σε θέσεις Αρμενίων στρατιωτών και ότι μαίνονται οι συγκρούσεις.

Εντωμεταξύ η Ρωσία ανακοίνωσε ότι πέτυχε να υπάρξει συμφωνία για εκεχειρία ανάμεσα στις δύο χώρες μετά τις συγκρούσεις που σημειώθηκαν. «Περιμένουμε ότι μια συμφωνία που επιτεύχθηκε για εκεχειρία από τις 9 το πρωί μετά από ρωσική διαμεσολάβηση θα γίνει σεβαστή στην ολότητά της»

Η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν αλληλοκατηγορούνται για την πρόσφατη αυτή κλιμάκωση των εχθροπραξιών στην επί σειρά δεκαετιών διαμάχη τους για τον διαφιλονικούμενο θύλακα Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Πηγή: protothema.gr