Πειραιάς: Πανηγυρίζουν οι Άγιοι Ανάργυροι σε Παλιά Κοκκινιά, Καλλίπολη & Τζάνειο!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με την ευκαιρία της εορτής των Αγίων Αναργύρων, πανηγυρίζουν την Παρασκευή (01/07) οι φερώνυμοι  Ιεροί Ναοί  της Μητροπολιτικής περιφέρειας Πειραιώς που βρίσκονται  στην περιοχή Καραβά, στο Τζάνειο Νοσοκομείο και στην Καλλίπολη.

ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ - ΠΑΛΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΑ

Στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Καραβά, την Πέμπτη (30/06)  στις 19:30 θα ψαλεί  Μέγας πανηγυρικός εσπερινός . Στις 21:30  θα ψαλεί η Παράκληση και  θα ακολουθήσει η τέλεση ιεράς αγρυπνίας.

Την Παρασκευή (01/07), ανήμερα της εορτής, το πρωί θα τελεσθεί η Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του  Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Στις  19:00  θα τελεσθεί ο μεθέορτος εσπερινός. Κατά τις ιερές Ακολουθίες θα τεθούν σε προσκύνηση λείψανα των Αγίων Αναργύρων.

ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ - ΚΑΛΛΙΠΟΛΗ (ΠΛΑΪΤΟΥ)

Στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Καλλιπόλεως την Πέμπτη (30/06) στις 19:00 θα ψαλεί ο πανηγυρικός  εσπερινός χοροστατούντος του  Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ. Θα ακολουθήσει η λιτάνευση της ιεράς εικόνας.

Την Παρασκευή (01/07 το πρωί),  θα τελεσθεί  πανηγυρική Θεία Λειτουργία.  Στις  18:30  θα τελεσθούν ο μεθέορτος  εσπερινός και η Παράκληση.

ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ - ΤΖΑΝΕΙΟ

Στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων στο Τζάνειο Νοσοκομείο την Πέμπτη (30/6) στις 19:00 το απόγευμα θα ψαλεί Μέγας  εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας.

Την Παρασκευή (01/07) το πρωί θα τελεσθεί η Θεία Λειτουργία, στις 10:00 θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση της ιεράς εικόνας και στις 12:00 θα τελεσθεί το Μυστήριο του ιερού ευχελαίου. Στις 18:00  θα ψαλεί η Παράκληση των Αγίων Αναργύρων.