Τραμ Πειραιά: «Πέφτουν μηχανές λόγω κακοτεχνίας στις γραμμές»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μια απίστευτη καταγγελία βλέπει το φως της δημοσιότητας και αφορά σε ενδεχόμενες κακοτεχνίες στην κατασκευή του Τραμ στον Πειραιά, το οποίο σημειώνεται ότι ως άλλο Γεφύρι της Άρτας, τέθηκε σε τροχιά μετά από πολυετείς καθυστερήσεις!

Σύμφωνα με καταγγελία μοτοσυκλετιστή ο οποίος είχε ατύχημα στις γραμμές του Τραμ, αναφέρεται ότι λόγω κακοτεχνίας και διαφοράς ύψους μεταξύ γραμμών και οδοστρώματος, προκαλούνται συχνότατα ατυχήματα με πτώσεις μηχανών!

Γίνεται ιδιαίτερη αναφορά σε συγκεκριμένο σημείο ενώ φαίνεται η υπόθεση να έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης.

Πάντως δεν έχει πέσει στην αντίληψή μας τον τελευταίο καιρό παρουσία συνεργείου της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ή εργολάβου που να επιδιορθώνει κάτι στις γραμμές του Τραμ.

Διαβάστε ολόκληρη την ανάρτηση του οδηγού μηχανής Γ.Α. που ισχυρίζεται ότι είχε ατύχημα λόγω κακοτεχνιών στις γραμμές του Τραμ:

«ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ
Προς την Τροχαία Πειραιά
26.6.22
Υπ όψιν Διοικητή κου …………………

Αξιότιμοι,

Οι διαφορές ύψους στις σιδηροτροχιές της Τραμ προς το λοιπό οδόστρωμα στον Πειραιά αποτελούν κακοτεχνίες που επιφέρουν κίνδυνο ζωής και τραυματισμών από τις πτώσεις μοτοσικλετών που ολισθαίνει η ρόδα τους στα σημεία αυτά, είτε με μικρή ταχύτητα βαίνοντας είτε με μεγαλύτερη. Είναι βέβαιο ότι με ταχύτητα 5 χλμ /ω, η ρόδα παρασύρεται από την σιδηροτροχιά και επιφέρει την πτώση της μοτοσικλέτας και των επιβατών της. Εάν επισυμβεί πτώση με ταχύτητα 30 ή 40 χλμ/ω τότε οι εκδορές ή τα κτυπήματα οδηγούν τους επιβάτες στο νοσοκομείο για πολλούς μήνες, με άλλα παρεπόμενα εάν θα επιπέσουν πάνω τους άλλα οχήματα ερχόμενα πίσω από αυτούς.
Μου έγινε γνωστό αρμοδίως ότι για το σημείο της οδού Εθνικής Αντιστάσεως 8, μετά από ανάλογα συμβάντα, όπως και το προσωπικό μου για το οποίο κλήθηκα και κατέθεσα την 25.6.22 στον αξιωματικό σας κος Σοφιανίδη, έχετε απευθύνει γνωστοποίηση για τις ενέργειές του στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πειραιά.
Όμως παρότι θεωρώ βέβαιο ότι ο Εισαγγελέας ενέργησε τα νόμιμα προς τους αρμόδιους την ΤΡΑΜ και τον Δήμο Πειραιά, το πρόβλημα φαίνεται οσάν σε υπνική άπνοια.
Οι επικίνδυνες διαφορές ύψους στις σιδηροτροχιές της Τραμ προς το λοιπό οδόστρωμα στον Πειραιά για την οδό Εθνικής Αντιστάσεως, υφίστανται από την συμβολή της με την οδό Τσαμαδού και διανθίζονται μέχρι την Πλατεία Ιπποδαμίας και παρά κάτω μέχρι την οδό Ομηρίδου Σκυλίτση.
Οι επικίνδυνες διαφορές, το κενό δηλαδή, των σιδηροτροχιών της ΤΡΑΜ παρασύρει και καταρρίπτει τους ποδηλάτες.
Γενικά, η ΤΡΑΜ επιβάρυνε επικίνδυνα την κίνηση μοτοσικλετών και ποδηλάτων στον Πειραιά και περιόρισε ασφυκτικά αλλά και διέκοψε όπως και στην συμβολή της Γρ. Λαμπράκη με το υποχρεωτικό σκαρφάλωμα στην οδό Διστόμου που είναι γεμάτη λακκούβες και συχνά ατυχήματα και άτεχνων για σκαρφάλωμα οδηγών, τις λίγες και μόνες μεγάλες οδούς μας, ενώ ανέκαθεν ήταν γνωστό ότι ο Πειραιάς είχε απόλυτη επάρκεια τακτικών συγκοινωνιών. Γενικά το ΤΡΑΜ στον Πειραιά, φαίνεται μόνο βάρος.
Παρά ταύτα, και δη του ότι η ΤΡΑΜ επιβλήθηκε παρά τις αντιθέσεις των Πειραιωτών αλλά και των διαδοχικών δημάρχων, δεν έχει επιμεληθεί, η ΤΡΑΜ, για την μη δημιουργία, ή την αποτροπή και τον αποκλεισμό επικίνδυνων ατυχημάτων στις κατασκευές των γραμμών της στους δρόμους του Πειραιά και έχουμε διαδοχικότητα τραυματισμών από πτώσεις μοτοσικλετών και ποδηλατών.
Επίσης η ταχύτητα με την οποία διέρχεται την Γρηγόρη Λαμπράκη από την Πειραιώς μέχρι την Ευαγγελίστρια, είναι επικίνδυνα υπερβολική σαν σίφουνας, πλέον του ότι τα κτυπήματα των μετάλλων της εκεί προφανώς της υψηλής ταχύτητας, τραντάζουν και τρομάζουν κυριολεκτικά όλη την γύρω περιοχή.
Επειδή, παρά τις, όπως θεωρώ, έγγραφες ενέργειές σας για την επικινδυνότητα της διαφοράς ύψους στις σιδηροτροχιές της Τραμ προς το λοιπό οδόστρωμα στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως, δεν έχει προκύψει η πρακτική εφαρμογή της αποτροπής πτώσεων και ατυχημάτων εκεί,
Η άποψη του αξιωματικού σας σε εμένα και την σύζυγό μου κατά την πτώση μου εκεί στον αριθμό 8, ‘‘δεν το προσέξατε ??’, έλαβε από τους παρακείμενους που είχαν σπεύσει εκεί, μα εδώ πέφτουν κάθε μέρα 5 – 10 μοτοσικλέτες, άσχετα εάν όλοι αυτοί δεν φθάνουν σε εσάς ούτε σας καλούν για να επιληφθείτε υπολογίζοντας κακώς βέβαια λανθασμένα στην απεχθή ή κακή σχέση του πολίτη με την Δημόσια Αρχή σας.
Σας ζητώ να σημαιοδοτήσετε με απαγόρευση κίνησης στο τμήμα της, από τν συμβολή της Εθνικής Αντιστάσεως με την οδό Τσαμαδού μέχρι Πλατεία Ιπποδαμίας και παρά κάτω μέχρι την οδό Ομηρίδου Σκυλίτση, για να μην φέρεστε στην συνείδηση του κοινού στους πολίτες του Πειραιά ως αδιάφοροι η ΤΡΟΧΑΙΑ εσείς δηλαδή, για τα επαναλαμβανόμενα ατυχήματα.

Θέλει ακόμη και επεξεργασία και παραλήπτες»

Διαβάστε επίσης:

Φοβερό τροχαίο νωρίς το πρωί στον Πειραιά