Κοινωνικό Φροντιστήριο ΚΟΔΕΠ: Ξεκινούν οι εγγραφές στα θερινά τμήματα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Εγγραφές από 8  έως και  17 Ιουνίου στο Κοινωνικό Φροντιστήριο «Διδακτική Αλληλεγγύη» της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά (ΚΟΔΕΠ) με ποσοστά επιτυχίας στις Πανελλήνιες που φτάνουν το 90%

Ξεκινούν στις 8 Ιουνίου, οι εγγραφές στα θερινά τμήματα του εκπαιδευτικού προγράμματος  «Διδακτική Αλληλεγγύη» της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου Πειραιά,  στο πλαίσιο της θερινής προετοιμασίας για τις πανελλαδικές εξετάσεις του σχολικού έτους 2022- 2023.

Οι εγγραφές θα διαρκέσουν έως και τις 17 Ιουνίου, ενώ τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν από  τις 20 Ιουνίου έως τις 24 Ιουλίου, τις απογευματινές ώρες στον χώρο του 10ουΓυμνασίου Πειραιά.

Την ίδια χρονική περίοδο γίνονται δεκτές και εγγραφές που αφορούν τα τμήματα που ξεκινούν από Σεπτέμβριο ( Γυμνάσιο- Λύκειο – Ξένες Γλώσσες).

Υπενθυμίζεται, ότι το Πρόγραμμα Διδακτικής Αλληλεγγύης της ΚΟ.Δ.Ε.Π. απευθύνεται σε μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που είναι δημότες ή κάτοικοι του Δήμου Πειραιά, προσφέροντάς τους, βάσει εισοδηματικών κριτηρίων, τη δυνατότητα δωρεάν παρακολούθησης φροντιστηριακών μαθημάτων.

Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα παρακολούθηση ξενόγλωσσων μαθημάτων, για ενδιαφερόμενους κάθε ηλικίας. Οι παρεχόμενες υπηρεσίες δεν περιορίζονται στα μαθήματα, καθώς υπάρχει η δυνατότητα συνεργασίας των μαθητών και των οικογενειών τους με πλήθος ειδικευμένων επαγγελματιών που καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος των αναγκών τους.

Το Πρόγραμμα Διδακτικής Αλληλεγγύης κάθε χρόνο σημειώνει εξαιρετικές επιδόσεις στον χώρο της εκπαίδευσης. Από το πρώτο κιόλας έτος λειτουργίας του προγράμματος σημειώθηκαν υψηλά ποσοστά επιτυχίας των μαθητών στις πανελλήνιες εξετάσεις. Συγκεκριμένα, ξεκινώντας από το 75% επί του συνόλου των μαθητών της Γ’ Λυκείου και ακολουθώντας μία σταθερά ανοδική πορεία, οι επιτυχόντες έφτασαν στο 90% .

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε :

«Για ακόμη μια χρονιά η ΚΟ.Δ.Ε.Π. υλοποιεί το πρόγραμμα της Διδακτικής Αλληλεγγύης, μια από τις σημαντικότερες κοινωνικές δράσεις του Δήμου Πειραιά, υποστηρίζοντας μαθητές της πόλης μας, οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να απευθυνθούν σε φροντιστήρια για ενισχυτική διδασκαλία. Κάθε χρόνο οι  μαθητές μας καταγράφουν υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές εξετάσεις και νιώθουμε ιδιαίτερα υπερήφανοι γι΄ αυτό, καθώς συμβάλουμε έτσι ώστε να πραγματοποιούν τους στόχους και τα όνειρά τους. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εθελοντές καθηγητές, οι οποίοι προσφέρουν απλόχερα τη γνώση τους στα παιδιά της πόλης μας, αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση. Ως Δημοτική Αρχή θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους μαθητές της πόλης μας, για ένα αισιόδοξο μέλλον, γεμάτο μάθηση και γνώση».

Ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά κ. Ιωάννης Βοϊδονικόλας,  σε δήλωσή του, επεσήμανε:

«Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι στην ΚΟ.Δ.Ε.Π. καθώς βλέπουμε ότι οι προσπάθειές μας και στον τομέα αυτό αποδίδουν καρπούς. Η χαρά μας είναι απερίγραπτη όταν ένας μαθητής της Διδακτικής Αλληλεγγύης εισέρχεται σε Πανεπιστημιακή Σχολή και γνωρίζουμε ότι έχουμε συμβάλει κι εμείς σε αυτήν την επιτυχία. Μια επιτυχία ζωής και παράλληλα μια ευκαιρία ζωής, η οποία ίσως να μην δινόταν σε όλα τα παιδιά μας, εάν δεν λειτουργούσαν τα δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα της ΚΟ.Δ.Ε.Π. Η προσπάθειά μας για διεκδίκηση και παροχή ίσων ευκαιριών στη νέα γενιά μας είναι αέναη και εντείνεται διαρκώς.

Σ΄ αυτήν την προσπάθεια όμως, υπάρχουν και άλλοι σημαντικοί συνοδοιπόροι εκτός από τα παιδιά μας, και αναφέρομαι στους εθελοντές μας, χωρίς τους οποίους τίποτα δεν θα ήταν εφικτό. Τους ευχαριστώ από καρδιάς, γιατί παραδίδουν  καθημερινά εκτός από τα σχολικά μαθήματα και μαθήματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης σε όλους μας, με μόνα τους κίνητρα την αγάπη και την προσφορά προς τον συνάνθρωπο».

Δικαιολογητικά για την εισαγωγή στο πρόγραμμα (για το προσεχές σχ. έτος)

  • Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου του κηδεμόνα και του ανηλίκου-εάν υπάρχει, καθώς και άδεια διαμονής όπου απαιτείται.
  • Μισθωτήριο Συμβόλαιο και λογαριασμό ΔΕΚΟ.
  • Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.
  • Σε περίπτωση ύπαρξης μαθησιακών δυσκολιών, προσκόμιση γνωμάτευσης από φορέα πιστοποίησης (δεν αποτελεί κριτήριο μη ένταξης).
  • Προσκόμιση του τελευταίου ελέγχου προόδου της προηγούμενης σχολικής περιόδου (δεν αποτελεί κριτήριο μη ένταξης).
  • Εκκαθαριστικό εφορίας (του οικονομικού έτους 2021) και για τους μη υπόχρεους Υπεύθυνη Δήλωση θεωρημένη από τη ΔΟΥ.
  • Βεβαίωση ανεργίας ΟΑΕΔ σε ισχύ, για κάθε άνεργο μέλος της οικογένειας.

Επικοινωνία: Γραφείο Εθελοντισμού Πλ. Κοραή (ισόγειο), 

τηλέφωνο : 21320226 60

 Email: [email protected]