Αρτοκλασία του Βασίλη Μιχαλολιάκου για τα 13 χρόνια από την δολοφονική βομβιστική επίθεση εναντίον του (Φωτο + Βίντεο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με κάθε σεμνότητα και λιτότητα τελέστηκε η αρτοκλασία υπέρ υγείας του Δημάρχου Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκου και του αδερφού του Κυριάκου, στον Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας Πειραιά, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιά και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ.

Πέρασαν 13 χρόνια από το παραλίγο τραγικό συμβάν που συγκλόνισε όχι μόνο τον Πειραιά, αλλά ολόκληρο το πανελλήνιο.

Εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη έξω από την οικία του Δημάρχου Πειραιά-τότε Βουλευτή Βασίλη Μιχαλολιάκου, τραυματίζοντας σοβαρά τον ίδιο και τον αδερφό του Κυριάκο.

Ως εκ θαύματος, ο Βασίλης Μιχαλολιάκος σώθηκε, αφού χρειάστηκε να νοσηλευτεί για αρκετές μέρες στη μονάδα εντατικής θεραπείες ύστερα από αλλεπάλληλα χειρουργία.

Ήταν 21 Ιανουαρίου του 2001, ημέρα μνήμης του Αγίου Μάξιμου του Ομολογητή, ο οποίος έκτοτε είναι ο φύλακας άγγελος του Δημάρχου Πειραιά και της οικογένειάς του.

Προς τιμήν του άλλωστε, η οικογένεια Μιχαλολιάκου έχτισε και εγκαινίασε το ομώνυμο εκκλησάκι, προς τιμήν του Αγίου, στην ιδιαίτερη πατρίδα του Βασίλη Μιχαλολιάκου, τα Κορογονιάνικα Μάνης το καλοκαίρι που μας πέρασε. (δείτε το φωτορεπορτάζ εδώ).

Πιστός στο ραντεβού του με την καθιερωμένη αρτοκλασία υπέρ υγείας τόσο ο Δήμαρχος Πειραιά όσο και η οικογένεια και οι στενοί φίλοι και συνεργάτες, έδωσαν τον παρών, σε εντελώς κλειστό κύκλο καθώς αυτή ήταν η επιθυμία του ίδιου του Βασίλη Μιχαλολιάκου.


Ο Μητροπολίτης Σεραφείμ στο λόγο του εξήρε την πίστη του Δημάρχου Πειραιά η οποία και τον έσωσε, έκανε εκτενή αναφορά στον θαυματουργό και μεγαλομάρτυρα Μάξιμο, και ζήτησε από όλους να συγχωρήσουν εκείνους που οργάνωσαν και εκτέλεσαν τη δολοφονική βομβιστική επίθεση σε βάρος του Βασίλη Μιχαλολιάκου και του αδερφού του Κυριάκου, ευγνωμονώντας τον Κύριο για το θαύμα που συνέβη πριν από 13 ολόκληρα χρόνια.



Στη συνέχεια, στο σύντομο λόγο του ο Δήμαρχος Πειραιά, εμφανώς συγκινημένος, τόνισε ότι τόσο εκείνος όσο και η οικογένειά του έχουν συγχωρέσει τους επίδοξους δολοφόνους, χωρίς παράλληλα όμως να ξεχνά ποτέ το γεγονός που έμελλε να αλλάξει ολόκληρη τη ζωή του ίδιου και των στενών συγγενικών του προσώπων.

Στη συνέχεια μοιράστηκε ο άρτος και αφού όλοι ευχήθηκαν στο Δήμαρχο και τον αδερφό του, το ραντεβού ανανεώθηκε για την 21η Ιανουαρίου του 2015, στον Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας Πειραιά.

{YouTube}kq35aNLmDBg{/YouTube}

Διαβάστε επίσης:

ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ στη Μάνη χοροστατούντος του Πειραιώς Σεραφείμ (φωτο & βίντεο)

ΒΙΝΤΕΟ: Η ομιλία του Βασίλη Μιχαλολιάκου στα θυρανοίξια του Ι.Ν. Αγίου Μάξιμου στη Μάνη