ΡΑΛΛΕΙΟΣ: Αυτές είναι οι τρεις μαθήτριες που θα εκπροσωπήσουν τον Πειραιά στην Ευρώπη!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τρεις μαθήτριες του Ραλλείου ΓΕΛ Θηλέων Πειραιά επελέγησαν μετά από γραπτή εξέταση σε συνδυασμό με το βιογραφικό τους, για να συμμετάσχουν στην ειδική μαθητική προσομοίωση συνεδρίασης του Ευρωκοινοβουλίου EUROSCOLA DAY η οποία θα διεξαχθεί στις 30 Ιανουαρίου 2014 στο κτίριο του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Οι  μαθήτριες  Ναταλία Φαλιδέα, Μαρία Αντωνιάδη και Ειρήνη Τζεφέρη κατέλαβαν τη δεύτερη, τρίτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα ανάμεσα σε 57 μαθητές από τέσσερα σχολεία της περιοχής του Πειραιά που έλαβαν μέρος στη διαδικασία επιλογής . 


Τα κριτήρια επιλογής ήταν τα εξής: 
Α. Γραπτή δοκιμασία με θέμα: «Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά την Συνθήκη της Λισαβόνας έχει πιο ενισχυμένο ρόλο στην διαμόρφωση της Ευρώπης. Ποιος είναι ο ρόλος του Ευρωπαίου πολίτη και πως μπορεί να ακουστεί δυνατότερα η φωνή του στην Ευρώπη, ενόψει και των Ευρωπαϊκών Εκλογών του Μαΐου 2014;».
Β. Άριστη γνώση τουλάχιστον 2 ξένων γλωσσών 
Γ. Η σχολική επίδοση τους κατά το προηγούμενο σχολικό έτος.

Η γραπτή δοκιμασία για τους 57 μαθητές του Πειραιά έλαβε χώρα και φέτος στις εγκαταστάσεις του Ραλλείου ΓΕΛ Θηλέων Πειραιά, στις 2 Δεκεμβρίου 2013.

Υπεύθυνη για την προετοιμασία των συνολικά 11 μαθητριών του Ραλλείου Λυκείου που έλαβαν μέρος στην διαδικασία επιλογής ήταν η καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας του σχολείου μας κ. Αικατερίνη Χριστοδούλου, η οποία είχε και την ευθύνη οργάνωσης και διεξαγωγής της εξέτασης για την περιοχή του Πειραιά.