Streetwork στον Πειραιά από την ΚΟ.Δ.Ε.Π. για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Για 22η εβδομάδα τα Στελέχη Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης του Προγράμματος Social Innovation Piraeus, υπό την επίβλεψη της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά, προσέφεραν υπηρεσίες streetwork στους δρόμους της πόλης, στις γειτονιές και στο λιμάνι, συνεχίζοντας μια προσπάθεια που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο, εν μέσω των αντίξοων συνθηκών  που έχει προκαλέσει η πανδημία.

Πιο συγκεκριμένα, τα στελέχη του προγράμματος συνομίλησαν συμπολίτες μας στο δρόμο, κατέγραψαν τις ανάγκες τους και τους ενέταξαν στο Πρόγραμμα, προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους ή να παραπεμφθούν στους αρμόδιους φορείς.

Κάθε εβδομάδα οι κοινωνικά ευπαθείς ομάδες της πόλης (άστεγοι, άποροι, μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες), επωφελούνται των υπηρεσιών της ΚΟ.Δ.Ε.Π. στα πλαίσια του προγράμματος Social Innovation Piraeus, οι οποίες περιλαμβάνουν καταγραφή των αναγκών τους (τρόφιμα, ρούχα, φάρμακα κλπ.) και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν (έξωση, διακοπή ρεύματος, νερού, μη χορήγηση επιδομάτων).

Τα αιτήματά τους ικανοποιούνται είτε μέσα από το Πρόγραμμα είτε με παραπομπή των ωφελούμενων στους αρμόδιους φορείς προκειμένου να επιληφθούν των αιτημάτων τους.

Μέχρι στιγμής μέσα από το streetwork έχουν διανεμηθεί μαγειρεμένα φαγητά και συσκευασμένα τρόφιμα, υπνόσακοι, ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης σε ευάλωτους συμπολίτες μας.

Επίσης, τα στελέχη Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης του Social Innovation Piraeus χαρτογραφούν διαρκώς νέες περιοχές όπου διαμένουν συνάνθρωποί μας στερούμενοι κατοικίας, προκειμένου να τους εντάξουν στο Πρόγραμμα.

Ο Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κ. Ιωάννης Βοϊδονικόλας ανέφερε σχετικά:

«Με αρκετή προσπάθεια και υπευθυνότητα βρισκόμαστε συνεχώς δίπλα σε όσους μας έχουν ανάγκη, ευελπιστώντας να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας, εκμεταλλευόμενοι κάθε δημόσια ή ιδιωτική πρωτοβουλία, επιδοτούμενα προγράμματα και δράσεις, επ’ ωφελεία των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων της πόλης μας».

Σημειώνεται ότι οι δράσεις streetwork υλοποιούνται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Δίκτυο Πρόληψης και Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης στο Δήμο Πειραιά – Social Innovation Piraeus», Ε.Π. «Αττική 2014-2020», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).