ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Καταγγελία για την καφετέρια ΜΙΚΕΛ στη Γρηγορίου Λαμπράκη

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Καταγγελία από δημότη και κάτοικο Πειραιά έφτασε στην PP, εκφράζοντας την απορία, πώς γίνεται όποιος θέλει να τοποθετεί αντικείμενα σε μια εκ των κεντρικών λεωφόρων του Πειραιά, με σκοπό την κατάληψη θέσης στάθμευσης ή προβολής του καταστήματός του.

Κατόπιν έρευνας, επιβεβαιώσαμε το περιστατικό και η παρακάτω φωτογραφία το αποδεικνύει έμπρακτα.


Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ:

"Καλή χρονιά να έχουμε και το 2014 να μας φέρει όσα προσδοκάμε.Θα ήθελα να ρωτήσω γιατί κάποιοι επιχειρηματίες απολαμβάνουν ασυλία σε αυτή την πόλη.Τρανό πρόσφατο παράδειγμα το ΜΙΚΕΛ στη Λαμπράκη.Το οποίο κλείνει όλο το δρόμο μπροστά του με πινακίδες και δεν μπορείς να παρκάρεις.Δεν γίνεται ο κάθε επιχειρηματίας-αλεξιπτωτιστής που δεν έχει σχέση με την πόλη να κλείνει νταβατζιλίδικα τις θέσεις.ειδικά σε μέρες αιχμής όπως οι τελευταίες 20 που πέρασαν.Δεν είμαι κατά της επιχειρηματικότητας.Αλλά αν θέλουμε την αναγέννηση της πόλης αυτή σίγουρα δε θα επιτευχθεί με αυθαιρεσία και ασυλία επιχειρήσεων.Και μην ακούσω τίποτα γνωστές καραμέλες περί ''κατάργησης της δημοτικής αστυνομίας''.Γιατί και όταν υπήρχε αυτά τα φαινόμενα δεν είχαν εξαλειφθεί.
Ευχαριστώ και καλή χρονιά...
Σ.Τ."


Η εν λόγω καφετέρια έχει τοποθετήσει, επί της Λεωφόρου Γρηγορίου Λαμπράκη, δυο αρκετά μεγάλες διαφημιστικές ταμπέλες. Η συγκεκριμένη συνήθεια είναι παράνομη αφού απαγορεύεται να τοποθετείται οποιοδήποτε αντικείμενο πάνω στο δρόμο.

Οι διαφημιστικές πινακίδες όπως αναφέρει και ο καταγγέλλων έχουν σκοπό είτε να καταλάβουν θέση στάθμευσης είτε να προβάλλουν την καφετέρια.

Και οι δυο περιπτώσεις βρίσκονται εκτός του πλαισίου νομιμότητας καθώς στο σημείο έξωθεν της καφετέριας ΜΙΚΕΛ απαγορεύεται και η στάθμευση οχημάτων.

Εύλογα, λοιπόν, γεννάται η απορία για το πώς αποκτά ο ιδιοκτήτης της καφετέριας ΜΙΚΕΛ το δικαίωμα να αυθαιρετεί σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης και κανείς να μην αντιδρά.




@ Θέλουμε να πιστεύουμε ότι μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος οι αρμόδιες αρχές θα κινητοποιηθούν άμεσα!


Διαβάστε επίσης: