ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: 15 εορταστικές εκδηλώσεις αφιερωμένες στα παιδιά!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το μήνυμα των Χριστουγέννων έστειλαν με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο, τα παιδιά των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά, σε δεκαπέντε εορταστικές εκδηλώσεις, στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του δήμου.

Τα μικρά παιδιά του Πειραιά, πρωταγωνιστές στα Χριστουγεννιάτικα σκετς, στα ποιήματα και στα τραγούδια, έστειλαν σε όλους μηνύματα αγάπης, χαράς και αισιοδοξίας, κερδίζοντας το πιο ζεστό χειροκρότημα μικρών και μεγάλων.



 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, μιλώντας στις εκδηλώσεις, τόνισε  μεταξύ άλλων:

«Παιδί σημαίνει αγάπη, παιδί σημαίνει διεκδίκηση, παιδί σημαίνει θέλω, παιδί σημαίνει ευτυχία.

Σημασία δεν έχει να θυμηθούμε ότι κάποτε ήμασταν και εμείς παιδιά. Σημασία έχει να έχουμε παραμείνει παιδιά. Δεν εννοώ βιολογικά βεβαίως, αλλά σε ό,τι αφορά την καθαρότητα της ψυχής μας και των συναισθημάτων μας.

Εμείς προσπαθούμε να παραμείνουμε παιδιά. Γι αυτό και όλη μας η προσπάθεια ως Δημοτική Αρχή είναι οι επόμενες γενιές. Γι αυτό και η πρώτη απόφαση που πήραμε  από την 1η Ιανουαρίου του 2011 είναι κανένα παιδί οικογένειας που ζει στον Πειραιά και θέλει να πάει στους Βρεφονηπιακούς μας Σταθμούς να μην μείνει εκτός.  Τα καταφέραμε και όλα τα παιδιά των πειραιώτικων οικογενειών βρίσκουν αγάπη και θαλπωρή στους Δημοτικούς μας Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και είναι οι καλύτεροι. Είναι οι καλύτεροι, έχουμε το καλύτερο προσωπικό, δεν έχουμε στόχο το κέρδος, αλλά την αγάπη και την παροχή υπηρεσιών. Αγαπάμε τα  παιδιά.

 

Κάθε παιδάκι Βρεφονηπιακού Σταθμού, θα πάρει μια ονομαστική δωροεπιταγή, ύψους 60 ευρώ, χορηγία του ΟΛΠ,  να πάει να αγοράσει το δωράκι του, που θα είναι παιχνίδια ή βιβλία.

 

Να είμαστε χαρούμενοι, να είμαστε αισιόδοξοι, να βλέπουμε το ποτήρι όχι απλώς μισογεμάτο, αλλά να βλέπουμε την ανάγκη εμείς να το γεμίσουμε.

Αυτήν την πόλη, εμείς την κατοικούμε. Πιστεύω πως όλοι εισπράττετε το πόσο καθαρότερος είναι ο Πειραιάς τα τελευταία χρόνια. Θέλουμε να γίνουμε και θα γίνουμε για τα παιδιά μας, η καθαρότερη πόλη της Ευρώπης.

Γνωρίζετε ότι στην περιοχή του Νέου Φαλήρου φτιάξαμε τον νέο Βρεφονηπιακό Σταθμό του τέως ΗΣΑΠ μαζί με τον περιβάλλοντα χώρο. Και αυτό το έργο το έφτιαξαν οι εργαζόμενοί μας  στο Δήμο.

Χρόνια πολλά. Καλά Χριστούγεννα, με υγεία, χαρά και αισιοδοξία.»



 

Η Αντιδήμαρχος Βρεφονηπιακών Σταθμών και Μέριμνας Υπερηλίκων κα Ευαγγελία Σαρρή, στο μήνυμα της, σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Αγαπητοί γονείς, αγαπημένα μας παιδιά, σας εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου, αυτές τις άγιες ημέρες, η Γέννηση του Χριστού να γεμίσει τις καρδιές μας με αγάπη, ελπίδα και αισιοδοξία. Σήμερα θα καμαρώσουμε τα παιδιά μας, θα τα χαρούμε και θα νοιώσουμε μαζί τους το μήνυμα των Χριστουγέννων – μήνυμα ειρήνης, μήνυμα ελπίδας, μήνυμα αγάπης.  Θέλω να ευχηθώ στα παιδιά μας να είναι στη ζωή τους καλότυχα κι ευτυχισμένα.

Θέλω να ευχαριστήσω την κάθε εργαζόμενη και κάθε εθελόντρια ξεχωριστά, γιατί αυτές οι εκδηλώσεις, ολοκληρώθηκαν με τη δημιουργία και τη στήριξη τους, δεν ήταν απλά ξεχωριστές ήταν άριστες και έδειχναν την ποιοτική δουλειά που κάνουν στους Βρεφονηπιακούς μας Σταθμούς. Τις ευχαριστώ από καρδιάς. Καλά Χριστούγεννα».

 


Τις εορταστικές εκδηλώσεις των Βρεφονηπιακών Σταθμών, συνόδεψε με τις Χριστουγεννιάτικες μελωδίες της, η Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά.