ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ από δημοτική παράταξη του Δήμου Πειραιά!


Βαριές καταγγελίες κατά εκλεγμένων Δημοτικών Συμβούλων και της Δημοτικής τους παράταξης από το Δήμαρχο Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκο, για ιδιότυπο παρεμπόριο! Εδώ και μερικές εβδομάδες η Δημοτική Παράταξη »Το λιμάνι της αγωνίας», το οποίο εκπροσωπείται στο Δημοτικό Συμβούλιο με 2 εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους, τον Γιάννη Καρδαρά και τη Μαρία Σταθάκη, έχει επιδοθεί στην οργάνωση και λειτουργία μιας ιδιότυπης λαϊκής αγοράς, χωρίς μεσάζοντες όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται!

Ο Δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος παρά τις συνεχείς συστάσεις του σχετικά με τη νομιμότητα του εγχειρήματος δεν βρήκε ανταπόκριση, παρόλο που και οι δυο δημοτικοί σύμβουλοι είναι έγκριτοι νομικοί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Δήμου Πειραιά το πολύ σοβαρό θέμα που έχει προκύψει έχει και νομικές αλλά και ηθικές προεκτάσεις, αφού το μεν παρεμπόριο είναι εξ΄ορισμού παράνομο (εμπόριο δίχως άδεια) το δε κακό που κάνουν τέτοιες σπασμωδικές δράσεις στην ήδη δοκιμαζόμενη αγορά του Πειραιά είναι εξίσου σημαντικό. Πόσο μάλλον αν κάποιοι »κερδίζουν» από αυτές τις δράσεις είτε σε οικονομικό (χρήματα) είτε σε πολιτικό (ψηφοθηρία) επίπεδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια, ίσως και πιο σκληρή στάση, είχε κρατήσει ο Βασίλης Μιχαλολιάκος και σε ένα ανάλογο εγχείρημα της ΧρυσήςΑυγής, κάτι που πολιτικοί του αντίπαλοι από άλλους ιδεολογικούς χώρους του χρεώνουν…

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

Από το Γραφείο  Τύπου του Δήμου Πειραιά  εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

«Με θλίψη παρατηρούμε τον κατήφορο μιας δημοτικής ομάδας, που εξέλεξε μόλις δύο δημοτικούς συμβούλους, να λειτουργεί ως μεσάζοντας  ενός ιδιότυπου παρεμπορίου. Καλύπτοντας  παράνομες πράξεις, επιχειρεί να παρουσιάσει μια οικονομική συναλλαγή, που στόχο της έχει το κέρδος  συγκεκριμένων ομάδων συμφερόντων, που δεν έχουν καμιά σχέση με το εμπόριο και την αγορά της πόλης. Προκαλεί, καταπατώντας κάθε έννοια νόμου και δικαίου. Αγνοεί την μεγάλη κρίση που περνούν οι επιχειρήσεις της πόλης, την ανεργία  και εξαπατά τους πολίτες, μιλώντας για διανομή προϊόντων, καλύπτοντας την αλήθεια, ότι δηλαδή πρόκειται για εμπορική συναλλαγή και μάλιστα με αδιαφανείς διαδικασίες.

 

Έχουμε ξεκαθαρίσει, ότι στον Πειραιά τέτοιες έκνομες συμπεριφορές και πρακτικές δεν θα γίνονται ανεκτές για κανένα κόμμα, για καμιά παράταξη. Εξαντλήσαμε την καλή μας πίστη πιστεύοντας, ότι θα συμμορφωθούν στους νόμους και στις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο ουδέποτε ενέκρινε αυτό το ιδιότυπο παρεμπόριο.

 

Ως δημοτική αρχή στηρίζοντας τους συνανθρώπους μας, που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, εφαρμόζουμε ολοκληρωμένο δίκτυο κοινωνικής βοήθειας, που διαθέτει απολύτως  δωρεάν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε όλες τις ευπαθείς οικονομικά και κοινωνικά ομάδες. Κάνουμε ξεκάθαρο προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι κανείς, μα κανείς, δεν μπορεί και με κανένα πρόσχημα να εκμεταλλεύεται τις δυσκολίες των πολιτών. Κανείς,  μα κανείς, δεν θα καταπατά το Νόμο».