ΚΑΜΙΝΙΑ: Εικόνες εγκατάλειψης στην πλατεία του Ι.Ν. Αγίου Ελευθερίου-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ κατοίκου (φωτορεπορτάζ)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σήμερα και αύριο πανηγυρίζει ο Πειραιάς, πανηγυρίζουν τα Καμίνια, την εορτή του μεγαλομάρτυρος Αγίου Ελευθερίου.

Κι όμως οι φωτογραφίες που λάβαμε από τον κάτοικο Καμινίων και δημότη Πειραιά Χ.Κ. μόνο πανηγυρικό δεν παρουσιάζουν το κλίμα στην πλατεία του Ι.Ν. Αγίου Ελευθερίου στα Καμίνια!

Όπως θα δείτε, υπάρχουν πλάκες ξηλωμένες, παρτέρια εγκαταλελειμμένα, πεζοδρόμια κατεστραμμένα. Και το ερώτημα που θέτει ο Χ.Κ. είναι γιατί τα Καμίνια να αποτελούν συνοικία β' κατηγορίας.

Είναι γεγονός ότι στα Καμίνια έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση από τη Δημοτική Αρχή Μιχαλολιάκου (θυμίζουμε Στρατόπεδο Παπαδεογιωργή, Πάρκο Γεννηματά, Μύλοι Μοίρα). Όμως δεν παύει να αποτελεί άσχημη εικόνα για τον πανηγυρίζοντα ναό-τη μεγαλύτερη ενορία των Καμινίων-η εικόνα που αντικρίζουμε στις φωτογραφίες του φίλου αναγνώστη Χ.Κ.

Η επιστολή του Χ.Κ. στην Piraeus Press:

"Με όλες αυτές τις γιορτές και παράτες στο κέντρο δεν προλάβαμε να φτιάξουμε την πλατεία στον Άγιο Ελευθέριο. Είναι βλέπεις στα Καμίνια απλά μια συνοικία.

Στείλαμε για τα μάτια του κόσμου τρεις μέρες πριν την εορτή να βάλουν 30 πλάκες όλες κι όλες, κάτι η αργία του πολιούχου Αγίου Σπυρίδωνα μεγάλη η χάρη του κάτι τα τετράωρα που δουλεύανε οι εργάτες θα βάλουνε και άλλες 20 πλάκες από Δευτέρα μετά το πανηγύρι (δεν χάλασε και ο κόσμος) και να είμαστε και ευχαριστημένοι, γιατί φτιάξιμο πλατείας αυτό δεν το λες.

Όποιος θέλει ας έρθει αύριο να δει με τα μάτια του.

Α ξέχασα σε ένα παρτεράκι με σκουριασμένα και τσαλακωμένα κάγκελα βάλανε και δυο-τρία λουλούδια έτσι για το καλό.

Έλεγα ότι φέτος ο Δήμαρχος θα έκανε την διαφορά από τους προκατόχους του αλλά δεν βαριέσαι.

Με τόσα μεγάλα ζητήματα που έχει να λύσει σιγά μην ασχολιόταν σοβαρά με τον Άγιο Ελευθέριο, που στο κάτω κάτω μια φορά θα ασχοληθεί και μετά δεν χρειάζεται κάθε χρόνο.

Ενώ έτσι ασχολιόμαστε λίγο κάθε χρονιά και του χρόνου πάλι. Έργο να φαίνεται έτσι για τους γκρινιάρηδες.

Το θέμα δεν είναι να δημιουργούμε τεράστια πάρκα μόνο.Είναι να μπορούμε να τα συντηρήσουμε κιόλας.

Με εκτίμηση.

Χ.Κ."


Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες: