Χαμός με την αξιοποίηση ή μη του οικοπέδου της ΗΒΗ επί της Πειραιώς


Αποσύρθηκε τελικά η ψήφιση του θέματος κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. λόγω απουσίας του Δημάρχου Πειραιά λόγω αδιαθεσίας. Για όσους δε γνωρίζουν το θέμα, περιγράφουμε με 2 λέξεις το τι ακριβώς συμβαίνει.

Επί της οδού Πειραιώς (απέναντι από το εργοστάσιο της Colgate) βρίσκεται το οικόπεδο και ένα διατηρητέο κτίριο (εγκαταλελειμένα στο έλεος του Θεού) του πρώην εργοστασίου της ΗΒΗ.

Σε μια από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές του Πειραιά, στα σύνορα του Νέου Φαλήρου με τα Καμίνια, ο συγκεκριμένος χώρος αποτελεί μια εστία μόλυνσης, έναν σκουπιδότοπο.

Τον τελευταίο καιρό γίνεται συζήτηση για το ενδεχόμενο αξιοποίησης του χώρου, προκειμένου να στεγαστεί μαιευτική κλινική, ίσως και γενική κλινική, ιδιωτικών συμφερόντων.

Η στάση της Δημοτικής Αρχής είναι ξεκάθαρη στην κατεύθυνση της Ανάπτυξης, που αποτελεί και μονόδρομο για την έξοδο από την διαρκή ύφεση.

Επιγραμματικά αναφέρουμε το σκεπτικό της δημοτικής αρχής:

Μια περιοχή αναβαθμίζεται, νέες θέσεις εργασίες γεννιούνται, ο Πειραιάς αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς ιατρικής περίθαλψης για όλη τη νοτιοανατολική Αττική, σε συνδυασμό με την κρουαζιέρα θα μπορούσε να αποτελέσει και προορισμό για ιατρικό τουρισμό.

Η άλλη μεριά αντιστέκεται κάνοντας αναφορά για μη σωστή αξιοποίηση του χώρου και πιθανά κυκλοφοριακά προβλήματα που δύναται να προκληθούν στη γύρω περιοχή.

Άραγε όμως ποιοι εξυπηρετούνται από τη στασιμότητα και την απραξία;

Διατυπώνοντας αυτό το ερώτημα αφήνουμε το θέμα εδώ και επανερχόμαστε άμεσα με περισσότερο ρεπορτάζ.

Επειδή κάποιοι ήδη κάνουν λόγο για αναβλητικότητα λόγω του ότι το θέμα αποσύρθηκε από τη χθεσινήξ συνεδρίαση του Δ.Σ. είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι η βούληση του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής είναι τόσο ισχυρή για το συγκεκριμένο θέμα που ο μόνος λόγος για την αναβολή ήταν μια μικρή αδιαθεσία του Δημάρχου Πειραιά που δεν του επέτρεψε να παρευρεθεί στη χθεσινή συνεδρίαση.