ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΔ: Αυτοί στήριξαν ΜΟΝΟ Κυριάκο Μητσοτάκη στην Α Πειραιά!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Είναι γεγονός ότι μετά τη νίκη, εμφανίζονται στο πλάι του νικητή πολύ περισσότεροι από όσους ήταν κατά τη διάρκεια της ''μάχης''!

Το ίδιο βέβαια συνέβη και στις εσωκομματικές διαδικασίες στον Πειραιά.

Είχαμε εκείνους που έμειναν ουδέτεροι, εκείνους που στήριξαν όλους τους υποψηφίους-οι συνήθεις ύποπτοι γνωστοί στους Πειραιώτες-και εκείνοι που πήραν ξεκάθαρη θέση από την αρχή του εκλογικού αγώνα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αρχικά όπως θυμόμαστε όλοι, φάνταζε ως η απόλυτη έκπληξη!

Λίγοι λοιπόν ήταν εκείνοι που βγήκαν ανοιχτά στον Πειραιά να τον υποστηρίξουν. Και εννοούμε δημοσίως.

Με αυτούς θα ασχοληθούμε στο παρόν άρθρο και με εκείνους που ανοιχτά πάλι τον στήριξαν στον δεύτερο γύρο (οι περισσότεροι εκ των οποίων είχαν στηρίξει Τζιτζικώστα ή Άδωνη στον πρώτο).

Α ΓΥΡΟΣ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΝΔ

Δημοσίως στηρίζουν Κυριάκο και μόνο Κυριάκο Μητσοτάκη, είτε με επιστολή τους, είτε με παρουσία τους σε τηλεοπτικά παράθυρα, είτε με αρθρογραφία τους στο διαδίκτυο, είτε αναλαμβάνοντας ενεργή δράση κινητοποιώντας και άλλα στελέχη του Πειραιά.

Ο Βασίλης Κορκίδης, Πρόεδρος της ΕΣΕΕ και του ΕΒΕΠ, είναι μεταξύ των πρώτων θεσμικών παραγόντων, πανελλαδικού βεληνεκούς που σπεύδει να υποστηρίξει δημοσίως την υποψηφιότητα Μητσοτάκη, αλλά και να τον προλογίσει σε αρκετές ομιλίες του.
Προερχόμενος από το μεγάλο λιμάνι, με ξεκάθαρη τοποθέτηση, τάσσεται στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη από την πρώτη στιγμή μέχρι τη νίκη.

Οι επί πολλά συναπτά έτη Δημοτικοί Σύμβουλοι και Αντιδήμαρχοι Τάσος Κάρλες και Κυριάκος Μανωλάκος, με μεγάλη επιρροή στο μανιάτικο στοιχείο του Πειραιά και όχι μόνο!

Ο Σαράντος Ευσταθόπουλος, τ. Αντιδήμαρχος Πειραιά και Εκδότης του Piraeuspress.gr, τάχθηκε στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη αμέσως μετά την οριστικοποίηση των υποψηφιοτήτων, ενώ τον στήριξε ανοιχτά τόσο μέσω της αρθρογραφίας του όσο και μέσω των τηλεοπτικών του εμφανίσεων σε πάνελ με θέμα τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, αλλά και με κινητοποίηση ψηφοφόρων της ΝΔ στην Α Πειραιά.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά και τ. Πρόεδρος της Νομαρχιακής της ΝΔ της Α Πειραιά Γιάννης Μαστρονικόλας.

Ο τ. Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά και πρώην Διοικητής του ΕΟΠΠΕΠ και έμπειρο στέλεχος της ΝΔ Γιάννης Βουτσινάς, ασχολήθηκε ιδιαίτερα με το οργανωτικό σκέλος των εκλογών του Πειραιά και όχι μόνο.

Ο τ. Βουλευτής Α Πειραιά Πέτρος Μαντούβαλος, τάχθηκε στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη μερικές μέρες μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, αλλά έδωσε πραγματική μάχη για την εκλογή του στο δεύτερο γύρο και μέσω facebook και μέσω παρουσίας του σε τηλεοπτικά πάνελ.

Ο Νίκος Ζουρντός, έμπειρο στέλεχος της ΝΔ με παρουσία στα κοινά εδώ και αρκετά χρόνια, ανέλαβε δράση από την πρώτη στιγμή και οργάνωσε το μηχανισμό του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Α Πειραιά, σε απόλυτη συνεργασία με τον Βασίλη Σπανάκη, υπεύθυνο της υλοποίησης της εκλογικής στρατηγικής του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Λεκανοπέδιο (το οποίο και σε μεγάλο βαθμό έκρινε τη νίκη).

Ο επιχειρηματίας και μέλος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά Τάσος Μαρκαριάν, ακολουθεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη από την πρώτη στιγμή και δηλώνει όπου βρεθεί και όπου σταθεί στον Πειραιά, τη στήριξή του στο σημερινό Πρόεδρο της ΝΔ.

Ο Γιώργος Κλαδάκης, Πειραιώτης οικονομολόγος και επιχειρηματίας με καταβολές από την Κρήτη, εντάσσεται δυναμικά στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη από την πρώτη στιγμή και αναλαμβάνει δράση στην οργάνωση της εκλογικής διαδικασίας  στην Α Πειραιά.

Η Αντιδήμαρχος Πειραιά Κορίνα Λαουλάκου ήταν από τα πρόσωπα που εξαρχής τάχθηκε στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς όπως έλεγε στους συνομιλητές της, ήταν ο μόνος που την εξέφραζε πραγματικά με αυτά που έλεγε αλλά και ο μόνος που θα μπορούσε να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση.

Ο Αντιδήμαρχος Πειραιάς Αλέξανδρος Αργουδέλης, είναι ένας εκ των οποίων δηλώνει παρών από τους πρώτους στη μάχη για την εκλογή Μητσοτάκη στη θέση του Προέδρου της ΝΔ.

Β ΓΥΡΟΣ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΝΔ

Στελέχη που πρόσκεινται εδώ και χρόνια στον τ. Υπουργό και Δήμαρχο Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκο, παίρνουν ανοιχτή θέση υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη και μάλιστα προβαίνουν σε μαζική κοινητοποίηση! Τον πρώτο ρόλο έχει ο στενός του φίλος και συνεργάτης για πολλά χρόνια Κώστας Παράσχος.

Σε αντίθεση με τη στάση που κράτησε ο γαμπρός του Βασίλη Μιχαλολιάκου, Κώστας Κατσαφάδος, ο οποίος εξαρχής είχε ταχθεί στο πλευρό του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Άλλωστε όπως μόνο το Piraeuspress.gr είχε γράψει, ο Βασίλης Μιχαλολιάκος ήθελε οποιονδήποτε για Πρόεδρο πλην του Βαγγέλη Μεϊμαράκη!

Ο Αντιδήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μελάς, παίρνει ανοιχτή θέση υπέρ της πλευράς Μητσοτάκη και ξεκινά κινητοποίηση στον Πειραιά. Η συμβολή του στο δεύτερο γύρο ήταν αρκετά σημαντική τόσο σε επίπεδο σταυροδοσίας όσο και σε επίπεδο προσφοράς στην εκλογικής διαδικασία.

Ο περιφερειακός σύμβουλος και Διευθυντής της Μονάδας Μαστού στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά Κυριάκος Καλογεράκος, ο οποίος ήταν ο άνθρωπος του Άδωνη Γεωργιάδη στο μεγάλο λιμάνι, τάσσεται υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη και δίνει αγώνα για την εκλογή του.

Η Αντιδήμαρχος Πειραιά Αθηνά Γλύκα-Χαρβαλάκου δίνει το δικό της στίγμα στο δεύτερο γύρο υπέρ της υποψηφιότητας Μητσοτάκη.

Η επόμενη μέρα στην οργάνωση και λειτουργία της ΝΔ γενικότερα αλλά και στον Πειραιά ειδικότερα, αναμένεται να φέρει αρκετές ανακατάξεις, καθώς σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, επέρχεται ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ σε όλα τα επίπεδα!

ΔΙΠΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ: Ας μην ξεχάσουμε τη μεγάλη επιτυχία της Piraeuspress.gr, τόσο στον 2ο γύρο, με το σχετικό της ρεπορτάζ προέβλεψε το τελικό αποτέλεσμα από την 30η του Δεκέμβρη όσο και στον 1ο γύρο καθώς ήταν από τα λίγα sites που έδιναν δεύτερο τον Κυριάκο Μητσοτάκη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΔ Α ΠΕΙΡΑΙΑ: Τελικά αποτελέσματα!

ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΔ: Πολύ θετική η συμμετοχή των 400.000-Έντονος προβληματισμός για την απουσία της νέας γενιάς!