ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ: Εκδικάζεται η απόπειρα ανθρωποκτονίας του 15χρονου στα Καμίνια

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


  • Για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία και άλλα κατηγορείται ο γιος του υψηλόβαθμου αξιωματικού της ΕΛΑΣ
  • Την 21η του Οκτώβρη πήραν αναβολή οι 3 ενήλικοι κατηγορούμενοι
  • Έχουν δοθεί ήδη 2 αναβολές
  • Βασικό αίτημα να μην υπάρξει άλλη καθυστέρηση στην απονομή δικαιοσύνης 

Την ερχόμενη Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πειραιά, αναμένεται να κλείσει ο κύκλος της πολύκροτης υπόθεσης απόπειρας ανθρωποκτονίας ανηλίκου στα Καμίνια του Πειραιά, με την εκδίκαση του Ε.Μ., ενός εκ των τεσσάρων δραστών της δολοφονικής επίθεσης στον ανήλικο Καμινιώτη το 2013.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ

Ήταν 25 Σεπτεμβρίου του 2013 όταν ο ανήλικος Πειραιώτης (δεν είχε κλείσει τα 15) δέχθηκε άνανδρη και δολοφονική επίθεση στα Καμίνια από 4 άτομα, καταλήγοντας στο νοσοκομείο σοβαρά τραυματισμένος.

Για 2 χρόνια η ΕΛΑΣ αναζητούσε τους δράστες, οι οποίοι τελικά συνελήφθησαν το 2015!

Έκτοτε - και ενώ τους έχουν απαγγελθεί βαριές κατηγορίες - έχουν παρέλθει 4 χρόνια και ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η Δίκη!

ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ

Το κατηγορητήριο που αφορά στους 4 δράστες, κάνει λόγο για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, ληστεία από κοινού, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

ΟΙ ΑΝΑΒΟΛΕΣ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ

Ήδη έχουν δοθεί δυο αναβολές, με αποτέλεσμα να έχει υπάρξει σημαντική χρονοκαθυστέρηση στην απόδοση της δικαιοσύνης, με ότι αυτό συνεπάγεται για το θύμα και τα οικεία του πρόσωπα.

Η τελευταία αναβολή δόθηκε διότι ο κατηγορούμενος (ο ένας εκ των 4 που δικάζεται ξεχωριστά καθώς ήταν ανήλικος όταν διαπράχθηκε η επίθεση) επικαλέστηκε ψυχολογικό σοκ όταν εισερχόταν στο Δικαστικό Μέγαρο, επειδή βρίσκονταν στην είσοδο κάποιοι συγγενείς και φίλοι του θύματος, όπως γίνεται άλλωστε σε όλες τις δίκες.

ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΓΟΛΓΟΘΑ

Το ζητούμενο για το θύμα και την οικογένειά του, όπως πληροφορούμαστε από φιλικά πρόσωπα της οικογένειας, είναι να μπει ένα τέλος στον γολγοθά που ξεκίνησε για εκείνους την ημέρας της δολοφονικής επίθεσης, ενώ εκφράζουν την απόλυτη βεβαιότητα ότι η Δικαιοσύνη θα αποδοθεί στο ακέραιο.

Το Piraeus Press παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της υπόθεσης που συγκλόνισε την πειραϊκή κοινωνία και την ήσυχη γειτονιά των Καμινίων πριν 6 χρόνια.