ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ από τη ξαφνική συνάντηση Σαμαρά-Μιχαλολιάκου στον Πειραιά


Για όλα τα σημαντικά θέματα του Πειραιά και της πολιτικής επικαιρότητας συζήτησε ο πρωθυπουργός με τον δήμαρχο σε γνωστό στέκι του Χατζηκυριακείου.

Τη δέσμευσή του ότι θα ξανακατεβεί στον Πειραιά τήρησε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος επικοινώνησε με τον δήμαρχο της πόλης κ. Βασίλη Μιχαλολιάκο και συμφώνησαν να συζητήσουν για όλα τα θέματα που τρέχουν στην πόλη απολαμβάνοντας φρέσκο ψάρι και καλό κρασί.

Λίγο πριν αναχωρήσει από τον Πειραιά μετά το δείπνο που παρέθεσε ο δήμαρχος της πόλης κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος στον πρωθυπουργό και το μισό υπουργικό συμβούλιο στις 5 Φεβρουαρίου,  ο κ. Αντώνης Σαμαράς είχε πει στον δήμαρχο ότι θα ξαναρχόταν στο μεγάλο λιμάνι. «Βασίλη μην ανησυχείς. Όλα θα προχωρήσουν και ο Πειραιάς θα βρεθεί πάλι στο επίκεντρο», διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός τον δήμαρχο μπροστά σε δεκάδες πρόσωπα.

Αυτή τη δέσμευση τηρεί ο κ. Σαμαράς, ο οποίος κατέβηκε σήμερα το μεσημέρι στον Πειραιά με τους δύο στενότερους συνεργάτες του, τον διευθυντή του γραφείου του κ. Κωνσταντίνο Μπούρα και τον Υπουργό Επικρατείας κ. Δημήτρη Σταμάτη. Συναντήθηκαν με τον δήμαρχο και πήγαν σε γνωστό στέκι του Χατζηκυριακείου όπου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για όλα τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ενημέρωση για όλα

Ο κ. Μιχαλολιάκος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για όλα τα ζητήματα που βρίσκονται σε εξέλιξη όπως είναι τα έργα του υπογείου σιδηροδρόμου, η επαναλειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου, οι σχέσεις με τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς αλλά και ο διαχειριστικός έλεγχος στα οικονομικά του δήμου με βάθος 10ετίας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε ο διευθυντής του γραφείου πρωθυπουργού.

Ο κ. Μπούρας έχει μεγαλώσει στον Πειραιά και παρακολουθεί στενά τον αγώνα που δίνει ο κ. Μιχαλολιάκος να διαλύσει κατεστημένες αντιλήψεις και νοοτροπίες που άφησαν το μεγάλο λιμάνι πίσω από τις εξελίξεις. Στο ίδιο πλαίσιο ο κ. Σταμάτης, ο οποίος γνωρίζει πολλά καλά θέματα λιμενικής πολιτικής, μεταφορών και εφοδιαστικών δικτύων, άκουσε και θα μελετήσει τις προτάσεις του δημάρχου. Η συζήτηση στη συνέχεια άναψε με σημείο αναφοράς τις πολιτικές εξελίξεις και την επικαιρότητα των ημερών.

Εντύπωση έκανε σε όσους πήγαν στο συγκεκριμένο στέκι του Χατζηκυριακείου η απλότητα και η σεμνότητα του πρωθυπουργού, ο οποίος δεν συνοδευόταν από κουστωδία. Ο κ. Σαμαράς μαζί με τους κ.κ. Μιχαλολιάκο, Μπούρα και Σταμάτη κάθισαν σε μια γωνία και συζήτησαν όπως όλοι οι απλοί πολίτες, γεγονός το οποίο συζητήθηκε πολύ θετικά.

Η παρουσία του κ. Σαμαρά στον Πειραιά μάλιστα έγινε γνωστή στα στέκια των δημοσιογράφων και των παραγόντων της πόλης στην πλατεία Κοραή. Ως πριν από λίγη ώρα είχαν αναπτυχθεί έντονες συζητήσεις για το πώς έχει καταφέρει ο κ. Μιχαλολιάκος να κάνει φανατικό θαυμαστή του μεγάλου λιμανιού τον πρωθυπουργό. 

Διαβάστε επίσης:

Αιφνιδιαστική συνάντηση Α. Σαμαρά- Β. Μιχαλολιάκου

Δείπνο από Μιχαλολιάκο στον Σαμαρά σαν μίνι υπουργικό! (pics)

Ο Πειραιάς στο επίκεντρο της Ευρώπης σήμερα

Α. Σαμαράς: Νέα αρχή για τον Πειραιά η συμφωνία COSCO – HP

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ