ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ ΠΕΙΡΑΙΑ – ΣΥΝΑΞΗ: Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του κ. Σεραφείμ (ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Εορτάζει το ιστορικό εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων στην Παλιά Κοκκινιά

- Αφιερωμένο στη Σύναξη των Αγίων Αναργύρων (τιμάται δηλαδή η μνήμη όλων των Αγίων Αναργύρων διαχρονικά)

- Αποκλειστικό φωτορεπορτάζ από το Piraeus  Press

...του Σαράντου Ευσταθόπουλου, Εκδότη Piraeus Press

Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα τιμήθηκε και φέτος η εορτή της Συνάξεως των Αγίων Αναργύρων στον Πειραιά και πιο συγκεκριμένα στην προσφυγική γειτονιά της Παλαιάς Κοκκινιάς, όπου και στεγάζεται ο ομώνυμος ιστορικός ναός.

Την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου το απόγευμα, παραμονή της εορτής, τελέστηκε αρχιερατικός πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ.

ΤΩΡΑ: ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΞΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΣΤΟΝ ΟΜΩΝΥΜΟ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΑ, ΧΟΡΟΣΤΑΤΟΥΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ κ.κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ ?

Gepostet von Piraeus Press am Mittwoch, 16. Oktober 2019

Ακολούθησε η προσκύνηση των ιερών λειψάνων και έπειτα τελέστηκε ιερά αγρυπνία.

Ο νεοανακαινισμένος ναός ήταν κατάμεστος από πιστούς, οι οποίοι σε κλίμα κατάνυξης συμμετείχαν για ακόμη μια χρονιά στον λαμπρό εορτασμό της Συνάξεως των Αγίων Αναργύρων.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην αιώνια ζωή, τη δίχως χρονικά όρια ζωή, την οποία εμείς δεν έχουμε αντιληφθεί πλήρως καθώς αναλωνόμαστε στα εφήμερα ετούτης της ζωής, κάτι το οποίο βέβαια είχαν πράξει οι Άγιοι Ανάργυροι, οι οποίοι και αξιώθηκαν της Θείας Χάριτος, μέσω της οποία θαυματουργήσαν και θαυματουργούν προς δόξα Θεού.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο σημαντικό έργο που έχει επιτελεστεί για την ανακατασκευή του ιστορικού Ιερού Ναού, ο οποίος παραπέμπει σε μοναστηριακό καθολικό, ευχαριστώντας δημοσίως τόσο τον εφημέριο του Ιερού Ναού πρωτοπρεσβύτερο π. Σπυρίδωνα Τσιμούρη όσο και τον Αγιογράφο της Μητρόπολης Πειραιά Γιώργο Μποζά που έχει επιμεληθεί τη μοναδικής τεχνοτροπίας αγιογράφηση του ναού.