Σοβαρές καταγγελίες από την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά για τις ραγδαίες εξελίξεις στην υγεία

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σοβαρές καταγγελίες για το γεγονός ότι οι εγκέφαλοι του υπουργείου Υγείας απαξιώνουν και ακυρώνουν αξιόπιστα δημόσια  Εργαστήρια, μη στέλνοντας αναλώσιμα και στρέφοντας τους πολίτες στον ιδιωτικό τομέα κάνει η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά κυρία Βαρβάρα Ανεμοδουρά.

Με αυτόν τον τρόπο, τονίζει η πρόεδρος του ΙΣΠ, ακυρώνεται μία σοβαρή προσπάθεια του δημόσιου τομέα και τα εργαστήρια αυτά, θα οδηγηθούν στους ιδιώτες.

Τέτοιες περιπτώσεις συνεχίζει, είναι τα εργαστήρια του Οίκου Ναύτου και πρώην ΙΚΑ και ΔΕΗ (σε σύνολο 140 περίπου εργαστηρίων).

Για την φαρμακευτική δαπάνη, η κυρία Ανεμοδουρά είναι ξεκάθαρη: «Εάν μειωθεί υπέρμετρα η τιμή των φαρμάκων, σε σημείο που να μην ανταποκρίνεται στο κόστος, θα υπάρξουν ελλείψεις στην αγορά, με αποτέλεσμα να πληγεί η περίθαλψη των πολιτών.

Η πρόεδρος του ΙΣΠ αναφέρει ότι «είναι υποχρέωση του κράτους τόσο να δώσει συντάξεις, όσο και να δώσει σωστή περίθαλψη στον κόσμο, εμείς δεν είμαστε κράτος να φροντίσουμε γι αυτό». Και προσθέτει, πως «εάν δεν φθάνει το δημόσιο λογιστικό, τότε ας κόψει η κυβέρνηση από τους μισθούς των υπουργών, των υφυπουργών και όλων των δημόσιων λειτουργών».


Πηγή: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ NEWSBOMB



Διαβάστε επίσης:

Όλη η αλήθεια για τις ραγδαίες εξελίξεις στην Υγεία

Τέλος στη δημόσια υγεία με υπογραφή Άδωνι Γεωργιάδη