ΠΡΟΣΟΧΗ: Επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες

Καλοκαιρία σχεδόν σε όλη τη χώρα αναμένεται για σήμερα Δευτέρα, ωστόσο, το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει άρδην από το βράδυ με βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές.


Πρόγνωση επόμενων ημερών

Δευτέρα
Καιρός: στα δυτικά λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στο Ιόνιο θα αυξηθούν και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά-Εύβοια τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη.
Άνεμοι: στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 και από το απόγευμα στο Ιόνιο 5 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι, βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Τρίτη
Καιρός: αρχικά στο Ιόνιο και τη βορειοδυτική ηπειρωτική χώρα και από το απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές οι οποίες το βράδυ στα δυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν.
Άνεμοι: στα δυτικά νότιοι, νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι, βορειοανατολικοί 3 με 5 στρεφόμενοι βαθμιαία σε νοτίους με την ιδία ένταση ενισχυμένοι τη νύχτα.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Τέταρτη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στα δυτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου πιθανόν κατά περιόδους να είναι ισχυρές.
Άνεμοι: νότιοι, νοτιοδυτικοί 4 με 6 πρόσκαιρα στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ στρεφόμενοι το βράδυ σε δυτικούς νοτιοδυτικούς.
Θερμοκρασία: σε άνοδο.

Πέμπτη
Καιρός: νεφώσεις με σποραδικές βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα πιθανόν κατά περιόδους να είναι έντονα.
Άνεμοι: δυτικοί, νοτιοδυτικοί 4 με 6 πρόσκαιρα την Παρασκευή στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.