Δράσεις πολιτισμού στο Δήμο Πειραιά – Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα


Σειρά ομιλιών, διαλέξεων, παρουσιάσεων και εργαστηρίων με θεματικό άξονα το θέατρο, περιλαμβάνουν οι δράσεις πολιτισμού, που πραγματοποιεί ο Δήμος Πειραιά, με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου, του Ο.Π.Α.Ν. και του Τμήματος Θεάτρων και Κινηματογράφων της Διεύθυνσης Πολιτισμού. 

Σκοπός του πρώτου κύκλου των εκδηλώσεων είναι η επιμορφωτικού χαρακτήρα ανάλυση και παρουσίαση καλλιτεχνικών, κοινωνικών και ιστορικών θεμάτων που αφορούν στο θέατρο.

Οι διαλέξεις ξεκινούν την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου, στις 19:00, στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά στην οδό Φίλωνος 29.

Στις δράσεις πολιτισμού, περιλαμβάνονται επίσης τα εργαστήρια θεατρικού παιχνιδιού, που απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών και θα πραγματοποιηθούν στις 24 Νοεμβρίου και την 1η  Δεκεμβρίου, από τις 11:00 έως τις 12:30, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Κώστας Κωσταράκος» στις οδούς Θήρας και Μαντινείας, στην περιοχή των Καμινίων.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 

 

Διαλέξεις Θεάτρου

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου, ώρα 19:00

«Η Αθηναϊκή Επιθεώρηση (1894-2014). 120 χρόνια Λίγο απ’ όλα». Εισηγήτρια: Κωνστάντζα Γεωργακάκη Επίκουρη Καθηγήτρια, Τμήμα Θεατρικών Σπουδών, Φιλοσοφική Σχολή, ΕΚΠΑ.

 

Τρίτη 26 Νοεμβρίου, ώρα 19:00

«Η Συλλογή Κατράκη».

Εισηγήτριες:  Βλαχάβα Εύα, Λουλουμάρη Ιωάννα, Τσουράπη Βίκυ. Προπτυχιακές φοιτήτριες, Τμήμα Θεατρικών Σπουδών, Φιλοσοφική Σχολή, ΕΚΠΑ. 

 

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου, ώρα 19:00

«Γενικές επισημάνσεις για το θέατρο στην εκπαίδευση».

Εισηγητές: Τάκης Τζαμαργιάς, ΕΕΔΙΠ ΕΚΠΑ, Καλλιτεχνικός Διευθυντής Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Γιώργος Μακρίδης Δρ. Κοινωνιολογίας.

 

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου, ώρα 19:00

«Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Η αναγέννηση».

Εισηγητής: Κώστας Κουρμουλάκης Σκηνογράφος / Θεατρολόγος. 

 

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου, ώρα 19:00

«Οι απαρχές του Αμερικανικού θεάτρου».

Εισηγήτρια: Αθηνά Κορώνη Επίκουρη Καθηγήτρια Τμήμα Θεατρικών Σπουδών, Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Σπουδών, Πανεπιστημίου Πατρών.

 

Θεατρικό παιχνίδι

Κυριακή 24 Νοεμβρίου & 1 Δεκεμβρίου, ώρα 11:00-12:30

Θήρας & Μαντινείας, Καμίνια.

Θεατρικό παιχνίδι για παιδιά του Δημοτικού Σχολείου, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Κώστας Κωσταράκος», στα Καμίνια. Η δράση θα υποστηριχθεί από φοιτητές του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών, της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Εμψυχώτριες: Ιωάννα Λουλουμάρη, Ντέμη Τρουφάκου, Βίκυ Τσουράπη.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε στο Τμήμα Θεάτρων και Κινηματογράφων, στα τηλέφωνα 210 4126760 και 210 4126762, τις ώρες 9:00-13:00.