Δράσεις πολιτισμού στο Δήμο Πειραιά – Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σειρά ομιλιών, διαλέξεων, παρουσιάσεων και εργαστηρίων με θεματικό άξονα το θέατρο, περιλαμβάνουν οι δράσεις πολιτισμού, που πραγματοποιεί ο Δήμος Πειραιά, με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου, του Ο.Π.Α.Ν. και του Τμήματος Θεάτρων και Κινηματογράφων της Διεύθυνσης Πολιτισμού. 

Σκοπός του πρώτου κύκλου των εκδηλώσεων είναι η επιμορφωτικού χαρακτήρα ανάλυση και παρουσίαση καλλιτεχνικών, κοινωνικών και ιστορικών θεμάτων που αφορούν στο θέατρο.

Οι διαλέξεις ξεκινούν την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου, στις 19:00, στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά στην οδό Φίλωνος 29.

Στις δράσεις πολιτισμού, περιλαμβάνονται επίσης τα εργαστήρια θεατρικού παιχνιδιού, που απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών και θα πραγματοποιηθούν στις 24 Νοεμβρίου και την 1η  Δεκεμβρίου, από τις 11:00 έως τις 12:30, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Κώστας Κωσταράκος» στις οδούς Θήρας και Μαντινείας, στην περιοχή των Καμινίων.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 

 

Διαλέξεις Θεάτρου

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου, ώρα 19:00

«Η Αθηναϊκή Επιθεώρηση (1894-2014). 120 χρόνια Λίγο απ’ όλα». Εισηγήτρια: Κωνστάντζα Γεωργακάκη Επίκουρη Καθηγήτρια, Τμήμα Θεατρικών Σπουδών, Φιλοσοφική Σχολή, ΕΚΠΑ.

 

Τρίτη 26 Νοεμβρίου, ώρα 19:00

«Η Συλλογή Κατράκη».

Εισηγήτριες:  Βλαχάβα Εύα, Λουλουμάρη Ιωάννα, Τσουράπη Βίκυ. Προπτυχιακές φοιτήτριες, Τμήμα Θεατρικών Σπουδών, Φιλοσοφική Σχολή, ΕΚΠΑ. 

 

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου, ώρα 19:00

«Γενικές επισημάνσεις για το θέατρο στην εκπαίδευση».

Εισηγητές: Τάκης Τζαμαργιάς, ΕΕΔΙΠ ΕΚΠΑ, Καλλιτεχνικός Διευθυντής Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Γιώργος Μακρίδης Δρ. Κοινωνιολογίας.

 

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου, ώρα 19:00

«Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Η αναγέννηση».

Εισηγητής: Κώστας Κουρμουλάκης Σκηνογράφος / Θεατρολόγος. 

 

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου, ώρα 19:00

«Οι απαρχές του Αμερικανικού θεάτρου».

Εισηγήτρια: Αθηνά Κορώνη Επίκουρη Καθηγήτρια Τμήμα Θεατρικών Σπουδών, Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Σπουδών, Πανεπιστημίου Πατρών.

 

Θεατρικό παιχνίδι

Κυριακή 24 Νοεμβρίου & 1 Δεκεμβρίου, ώρα 11:00-12:30

Θήρας & Μαντινείας, Καμίνια.

Θεατρικό παιχνίδι για παιδιά του Δημοτικού Σχολείου, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Κώστας Κωσταράκος», στα Καμίνια. Η δράση θα υποστηριχθεί από φοιτητές του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών, της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Εμψυχώτριες: Ιωάννα Λουλουμάρη, Ντέμη Τρουφάκου, Βίκυ Τσουράπη.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε στο Τμήμα Θεάτρων και Κινηματογράφων, στα τηλέφωνα 210 4126760 και 210 4126762, τις ώρες 9:00-13:00.