ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Κατάσχεση 2,5 τόνων ακατάλληλων ξηρών καρπών από γνωστή εταιρία στον Πειραιά

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Οι ελεγκτές τροφίμων του Τμήματος Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Πειραιά, συνεχίζοντας τους αιφνιδιαστικούς και στοχευμένους ελέγχους στην περιοχή ευθύνης του Πειραιά, εντόπισαν σε εγκαταστάσεις εταιρίας επεξεργασίας και εμπορίας ξηρών καρπών, 120 σάκους με ακατάλληλο νωπό κελυφωτό φιστίκι.

Πιο συγκεκριμένα, οι έλεγχοι εντόπισαν και κατάσχεσαν την ποσότητα των 2.400 κιλών διότι μετά από δειγματοληπτικό έλεγχο που πραγματοποίησε η Α’ Χημική Υπηρεσία Πειραιά ακολούθησε πόρισμα σύμφωνα με το οποίο βρέθηκε στο είδος αυτό περιεκτικότητα σε αφλατοξίνες επτά φορές άνω των επιτρεπτών ορίων.

Έτσι, το προϊόν κρίθηκε επιβλαβές για την υγεία και ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση ή χρήση αυτού ως συστατικό τροφίμων.

Σημειώνουμε πως η εταιρία προόριζε την εξαγωγή του προϊόντος στην Ιαπωνία. Κατόπιν επικοινωνίας της Piraeus Press με τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Πειραιά μας ενημέρωσαν πως ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Πειραιά δεν επιτρέπει τη δημοσιοποίηση της επωνυμίας μέχρι να τελεσιδικήσει η απόφαση.


Διαβάστε επίσης:

Κατάσχεση 240 κιλών νωπής μυζήθρας στον Ρέντη