Οι εκλογές της ΝΔ ενώνουν και χωρίζουν οικογένειες στον Πειραιά!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Πέραν του γενικού ενδιαφέροντος των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ, φαίνεται ότι στον Πειραιά αποκτούν ειδικό ενδιαφέρον!
 
Με αφορμή τις εκλογές για την ανάδειξη αρχηγού στη ΝΔ, έχουν βγει τα μαχαίρια στο μεγάλο λιμάνι και στην κυριολεξία από τη μια χωρίζουν και από την άλλη ενώνονται οικογένειες!
 
Το Piraeuspress.gr σας μεταφέρει ορισμένες μόνο περιπτώσεις επιφανών Νεοδημοκρατικών οικογενειών του Πειραιά, που έχουν ταχθεί είτε φανερά είτε κρυφά στο πλευρό των υποψηφίων.
 
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ & ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ
 
Τελικά πεθερός και γαμπρός βρίσκονται απέναντι και σε αυτή την εσωκομματική εκλογική διαδικασία (όπως και επί Σαμαρά-Ντόρας).
 

 
 
Ενώ ξεκίνησαν και οι δυο υποστηρίζοντας τον κουμπάρο και αδελφικό φίλο του Κώστα Κατσαφάδου, Ανδρέα Παπαμιμίκο (ο οποίος έχει ταχθεί με όλες του τις δυνάμεις υπέρ του Τζιτζικώστα), στην πορεία οι δρόμοι τους χώρισαν...
 
Δε γνωρίζουμε εάν αυτό αποτελεί μέρος της στρατηγικής τους, πάντως ήταν αναμενόμενο ο Βασίλης Μιχαλολιάκος να μη στηρίξει τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη μιας και η κόντρα τους κρατά δεκαετίες (από εποχής ΟΝΝΕΔ).
 
Έτσι ο Κώστας Κατσαφάδος εμφανίζεται να στηρίζει Βαγγέλη Μεϊμαράκη (το "σίγουρο") ενώ ο Βασίλης Μιχαλολιάκος και επί δεκαετίες στενοί του συνεργάτες (πχ Χρήστος Νόκας) στηρίζουν πλέον ανοιχτά τον Απόστολο Τζιτζικώστα.
 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΛΙΖΑΚΟΣ & ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΛΙΖΑΚΟΣ
Οι δυο ΠειραιωτοΜανιάτες, ο ένας πρώην Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και προσφάτως υποψήφιος Βουλευτής με τη ΝΔ στη Λακωνία (Γιάννης) και ο άλλος επί δεκαετίες πρωτοκλασάτο στέλεχος της ΝΔ στον Πειραιά και συνδικαλιστής της ΟΤΟΕ, στηρίζουν ανοιχτά Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
 

 
Οι σχέσεις του Γιάννη Κουλιζάκου και του Προέδρου της ΝΔ είναι κάτι παραπάνω από καλές, μιας και ο πετυχημένος Επιχειρηματίας ήταν προσωπική επιλογή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στη Λακωνία.
 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΛΑΣ & ΖΩΗ ΡΟΥΣΣΟΥ
 
Τα δυο ξαδέρφια, γόνοι της μεγάλης οικογένειας των Μελάδων (Πειραιωτομανιάτες επίσης), είναι γνωστό ότι δεν ανταλλάσσουν ούτε βλέμμα!
 
Όμως αυτή η εκλογική μάχη φαίνεται ότι κατά κάποιο τρόπο θα τους φέρει πιο κοντά.
 

 
Ο Αντιδήμαρχος Πειραιά και γιος του επί πολλά έτη Βουλευτή Α' Πειραιά Παναγιώτη Μελά, Γιάννης, στηρίζει ανοιχτά για αρχηγό της ΝΔ τον Απόστολο Τζιτζικώστα.
 
Το ίδιο όμως ισχύει και για την πρώην Δημοτική Σύμβουλο και υποψήφια Βουλευτίνα της ΝΔ Ζωή Ρούσσου, η οποία με κάθε τρόπο προσπαθεί να παρουσιάσει τη στήριξή της στον Απόστολο Τζιτζικώστα... Κυρίως με φωτογραφικό υλικό μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Facebook.
 
Λέτε να τα βρουν Γιάννης και Ζωή;;;
 
ΑΝΤΩΝΗΣ ΧΟΥΜΑΔΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΕΥΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ
 
Ο βαφτισιμιός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και επί πολλά έτη στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας δε θα μπορούσε να μη στηρίξει ανοιχτά από την πρώτη στιγμή τον πνευματικό του αδερφό Κυριάκο Μητσοτάκη.
 
 

 

Το ίδιο ισχύει και για τον ανιψιό του Αντώνη Χουμαδάκη και πρώην Αντιδήμαρχο Πειραιά & Εκδότη του Piraeuspress.gr Σαράντο Ευσταθόπουλο, ο οποίος τάσσεται πλέον ανοιχτά υπέρ της υποψηφιότητας του Κυριάκου Μητσοτάκη, με βάση αντικειμενικά κριτήρια όπως ο ίδιο χαρακτηριστικά αναφέρει σε κάθε του κουβέντα, μιας και δεν είχε ιδιαίτερη πολιτική φιλία με κανέναν εκ των υποψηφίων.
 
Προς το παρόν αναμένουμε την ομιλία του Άδωνη Γεωργιάδη στο μεγάλο λιμάνι τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου και σύμφωνα με πληροφορίες του Κυριάκου Μητσοτάκη γύρω στις 15 του μήνα.
 
Αν μη τι άλλο η εκλογική μάχη στον Πειραιά θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον!