ΤΡΑΜ ΠΕΙΡΑΙΑ: Πότε ξεκινά και τι αναφέρεται για τη «γέφυρα του θανάτου»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Η κοροϊδία της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ για το ΤΡΑΜ στον Πειραιά δεν έχει τέλος

- Δείτε τι αναφέρεται σε νέα ανακοίνωση σχετικά με την πορεία των έργων

- Η «γέφυρα του θανάτου» στη Γρηγορίου Λαμπράκη από εκεί που αρχικά δεν είχε πρόβλημα... ακόμα επισκευάζεται!

- Η Δικαιοσύνη στον Πειραιά τι κάνει;

...του Σαράντου Ευσταθόπουλου, Εκδότη Piraeus Press

Δεν έχει προηγούμενο η κοροϊδία που υφίσταται εδώ και έτη ο Πειραϊκός λαός για τη λειτουργία του ΤΡΑΜ στο κέντρο της πόλης.

Ενώ η Διοίκηση της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ μέχρι πρότινος εξέδιδε διάφορα χρονοδιαγράμματα - σύμφωνα με τα οποία το ΤΡΑΜ θα λειτουργούσε κανονικά εδώ και μήνες - πλέον στις ανακοινώσεις δεν κάνει ουδεμία αναφορά για χρόνο λειτουργίας του ΤΡΑΜ στον Πειραιά!

Ειδική αναφορά όπως θα δείτε γίνεται στη «γέφυρα του θανάτου» στη Γρηγορίου Λαμπράκη, η οποία ακόμα επισκευάζεται!

Υπενθυμίζεται ότι όταν το Piraeus Press είχε αναδείξει το θέμα, όλοι οι επίσημοι φορείς της πόλης και πρωτίστως η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, είχαν σπεύσει να καθησυχάσουν τον κόσμο ότι η γέφυρα δε διατρέχει κανένα κίνδυνο σύμφωνα με στατικές μελέτες που είχαν πραγματοποιηθεί ατο παρελθόν.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ;

Το διαχρονικό ερώτημα που μας απασχολεί είναι τι κάνει η Δικαιοσύνη για όλα αυτά που συμβαίνουν - ή μάλλον πιο σωστά για όσα δε συμβαίνουν με ευθύνη συγκεκριμένων προσώπων - και γιατί δεν παρεμβαίνει προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες σε εκείνους που είτε είπαν συνειδητά ψέματα είτε δε γνώριζαν και έπαιζαν τους ειδικούς, οδηγώντας στην παρακμή την αγορά του Πειραιά, ως «μαθητευόμενοι μάγοι» στις πλάτες των Πειραιωτών.

Και ειδικώς να δοθούν εξηγήσεις για το φιάσκο με τη γέφυρα στη Γρηγορίου Λαμπράκη αλλά και τη Γέφυρα στην Πλατεία Ιπποδαμείας, για την οποία ακόμα δεν υπάρχει καμία ενημέρωση περί μελέτης στασιμότητας κλπ.

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΕΡΓΩΝ ΤΡΑΜ ΠΕΙΡΑΙΑ

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της κατασκευάστριας εταιρείας, οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν κατά το προηγούμενο διάστημα και αυτές που είναι σε εξέλιξη, είναι οι εξής:

Α. Αναφορικά με τον ΤΡΟΧΙΟΔΡΟΜΟ

-Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής του τροχιοδρόμου (σε προηγούμενες περιόδους αναφοράς), είναι σε εξέλιξη:

-Οι τελικές δοκιμές – ρυθμίσεις των συστημάτων και διατάξεων ελέγχου της λειτουργίας του ΤΡΑΜ (για την ένταξη της επέκτασης του Πειραιά στο βασικό δίκτυο), καθώς και οι ρυθμίσεις συντονισμού της κυκλοφορίας του ΤΡΑΜ με την οδική σηματοδότηση.

-Οι εργασίες οδικής & σιδηροδρομικής σήμανσης στην διαδρομή του ΤΡΑΜ.

-Είναι σε εκκρεμότητα, οι Η/Μ εργασίες στον νέο Υ/Σ 16 (έχουν τελειώσει οι εργασίες Π/Μ) και η αναβάθμιση του Υ/Σ 1.

Β. Αναφορικά με ΛΟΙΠΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ (αναφορά σε εκτεταμένα μέτωπα εργασιών)

-Στην γέφυρα Λαμπράκη είναι σε εξέλιξη οι εργασίες συντήρησης των σκυροδεμάτων, και οι εργασίες αστικού σχεδιασμού στα κλιμακοστάσια.

-Στην αποβάθρα της Ποσειδώνος μετά την ολοκλήρωση της ειδικής επίστρωσης του δαπέδου (ανάδειξης των υποκείμενων αρχαιοτήτων) ολοκληρώνεται και η εγκατάσταση του αστικού εξοπλισμού (καθίσματα κλπ).

-Στις στάσεις, έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες εγκατάστασης του αστικού εξοπλισμού, ολοκληρώνονται οι εργασίες εγκατάστασης Η/Μ εξοπλισμού, και είναι σε εξέλιξη οι τελικές δοκιμές του.

-Ολοκληρώνεται η εγκατάσταση των προβλεπόμενων ανελκυστήρων στην περιοχή της γέφυρας Λαμπράκη και στην περιοχή της στάσης Καραϊσκάκη.

-Συνεχίζονται οι τελικές δοκιμές πριν την παράδοσή τους σε χρήση των υπόλοιπων εγκατεστημένων συστημάτων υπογειοποίησης κάδων απορριμμάτων.