ΙΔΡΥΜΑ ΔΑΜΑΛΑ: Ιδρύει το Πειραϊκό Λαϊκό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο !

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Δυναμικό ξεκίνημα για τον φετινό χειμώνα, από το IΔΡΥΜΑ ΔΑΜΑΛΑ.

Μετά από ένα παραγωγικό καλοκαίρι με δραστηριότητες στην γενέτειρα των ιδρυτών του, τη Χίο, συνεχίζει στον Πειραιά, εντάσσοντας στον προγραμματισμό του, την ίδρυση του ΠΕΙΡΑΪΚΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ υπό την αιγίδα του, ενός θεσμού που φιλοδοξεί να παρέχει επιμόρφωση, κατάρτιση και γνώση σε Πειραιώτες δημότες, αλλά και σε κατοίκους της ευρύτερης περιοχής των Νοτίων προαστίων της Αττικής. Τα θεματικά πεδία που θα καλύπτει είναι στους τομείς Υγείας, Φιλοσοφίας, Οικονομικών, Ιστορίας, Διεθνών Σχέσεων, Περιβάλλοντος, Πληροφορικής, ενώ οι εισηγητές του θα είναι έγκριτοι επιστήμονες, ερευνητές, καθηγητές Πανεπιστημίου και εκλεκτά μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας.

 Ως επιστημονικός υπεύθυνος και συντονιστής, ορίστηκε ο Αντιπρόεδρος του ιδρύματος κ. Ανέστης Κωνσταντινίδης, πρώην πανεπιστημιακός του Οικονομικού Πανεπιστημίου (ΑΣΟΕΕ)

Η είδηση της ίδρυσης του Λαϊκού Ανοικτού Πανεπιστημίου ανακοινώθηκε στη διάρκεια της κοινής συνεδρίασης επιστημονικού και πολιτιστικού συμβουλίου του ιδρύματος ΔΑΜΑΛΑ την περασμένη εβδομάδα.

Όπως ανέφερε και στην ομιλία της στην συνεδρίαση η πρόεδρος και ιδρύτρια κ. Αναστασία Δαμαλά, το ίδρυμα έχει στόχο και φιλοδοξία να αποτελέσει ένα θεσμικό πυλώνα παραγωγής και καλλιέργειας της επιστημονικής έρευνας με προσήλωση στις πανανθρώπινες αξίες. Ταυτόχρονα να προωθήσει και τον ελληνοκεντρικό πολιτισμό.

«Τα πεδία που καλύπτουν τα ενδιαφέροντά μας είναι η οικονομία, οι κοινωνικές επιστήμες, η φιλολογία, η φιλοσοφία, τα Δημοκρατικά Δικαιώματα του Ανθρώπου, η έννοια της Δημοκρατίας, η διαχείριση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, το περιβάλλον, η ναυτιλία και πλήθος άλλων.
Παράλληλα η έννοια της ευβιονομικής φιλοσοφίας , που είναι στην ουσία μία φιλοσοφική θεώρηση για την αριστοποίηση των όρων ζωής με την Βιορρυθμιστική Επιστήμη, θα είναι το δίπολο που θα αναπτυχθούμε.

Η ψυχοπνευματική και κοινωνική αρμονία η ισορροπία σώματος και Ψυχής είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη των θεμάτων που θα πραγματευτούμε.

Πιο συγκεκριμένα και βάσει καταστατικού η συλλογή πρωτογενούς υλικού και η έρευνα, η συγγραφή μελετών, τα ερευνητικά προγράμματα, είναι το σημείο δόρατός μας.», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Δαμαλά, και συνέχισε:

«Τα συνέδρια, τα σεμινάρια οι διασκέψεις και οι ομιλίες, τα συμπόσια και τα συνέδρια, θα μας επιτρέψουν να αποκτήσουμε την επιδιωκόμενη εξωστρέφεια

Αυτό μπορεί να προσελκύσει και νέους συνεργάτες και να συμβάλλει περισσότερο και ταχύτερα στην υλοποίηση των στόχων.
Ταυτόχρονα και η λειτουργία του πολιτιστικού συμβουλίου, θα αποτελέσει και την αφετηρία για την προαγωγή του πολιτισμού . Μουσική, εικαστικές τέχνες, θέατρο, Λογοτεχνία, χορός , θα έχουν μία φιλόξενη στέγη και ένα χώρο έκφρασης εντός του ιδρύματος.»

Επίσης ετοιμάζεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του και ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ

Οι δραστηριότητες του ιδρύματος ΔΑΜΑΛΑ λαμβάνουν χώρα εντός σύγχρονων εξοπλισμένων αιθουσών στο κτίριο του, επί της οδού Αλκιβιάδου 161, στο κέντρο του Πειραιά.