ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΤΟΔΗΜΟΣ: Ο άνθρωπος πίσω από δύο σημαντικές πολιτιστικές δράσεις (ΦΩΤΟ)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στις 3/6/2019 η ομάδα θεάτρου του θεατρικού εργαστηρίου «Βίος Τέχνη εστί » που βρίσκεται κάτω από την αιγίδα της ομάδας  ΘΥΡΣΟΣ παρουσίασε στο πνευματικό κέντρο του ναού Ευαγγελίστριας στα πλαίσια του προγράμματος ΕΝΟΡΙΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ και του ΕΝΕΛΠΑ, ένα αφιέρωμα στον μεγάλο δημιουργό ΦΡΕΝΤΕΡΙΚΟ ΓΚΑΡΘΙΑ ΛΟΡΚΑ.

18 Ηθοποιοί  κάτω από την διδασκαλία – σκηνοθεσία και κείμενα  του Δ.Κοντοδήμου μας ταξίδεψαν μέσα από μια θεατρική διαδρομή στον θαυμάσιο κόσμο του Λόρκα διαμέσου των εργων του .. Μπερνάντα Αλμπα , Γέρμα , Περλιμπλίν και Μπελίσα και Ματωμένο Γάμο.  Μια παράσταση με καλές ερμηνείες που αποθεώθηκε από το κοινό και ζητήθηκε να επαναληφθεί. Ο Δ.Κοντοδήμος κατάφερε να περάσει έναν υγιή προβληματισμό απέναντι στα κοινωνικά γίγνεσθαι που τόσο πολύ καταδυναστεύουν τη ζωή μας .

Στις 5.6.19 ο Δ.Κοντοδήμος  σκηνοθετέτησε και διοργάνωσε για ένατη συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ της Τρίτης ηλικίας και όπως και ο ίδιος είπε «Χαίρομαι ιδιαιτέρως και νιώθω μεγάλη ευθύνη για την εκδήλωση αυτή όπου τα μεγάλα παιδιά του Πειραιά μας ταξιδεύουν δημιουργώντας μέσα από το θέατρο τη μουσική και το χορό ». Πρωτεργάτης και δημιουργός αυτού του φεστιβάλ υπήρξε η κυρία Μελίνα Φύκια  και είναι σημαντικό ότι η  σημερινή Δημοτική αρχή και ο Αντιδήμαρχος κος Αγραπίδης  συνεχίζουν και το εξελίσσουν, συνεργαζόμενοι με έναν  αξιόλογο και ιδεολογικά καταξιωμένο άνθρωπο όπως ο Δ.Κοντοδήμος όπου μέλημα του έχει τον πολιτισμό και την ανάπτυξη του πνεύματος  για την αναγνώριση της ελληνικής πολιτισμικής ταυτότητας μας.