Ο Πειραιάς τιμά τον Άγιο Λουκά τον Ιατρό

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Η Εορτή Αγίου Λουκά Κριμαίας του Ιατρού τιμάται με ιδιαίτερη λαμπρότητα στον Πειραιά

- Ιδιαιτέρως στους Ιερούς Ναούς Ευαγγελιστρίας Πειραιώς και Αγίων Αναργύρων Καραβά (Παλιά Κοκκινιά) όπου φυλάσσονται ιερά τεμάχια του λειψάνου του Αγίου

...του Σαράντου Ευσταθόπουλου, Εκδότη Piraeus Press

Με τη δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα, τάξη και κατάνυξη, o Πειραιάς θα τιμήσει την μνήμη Αγίου Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας στον Ιερό Ναός Ευαγγελιστρίας Πειραιώς όπου αποτελεί και προστάτης της ενορίας.

Οι πιστοί συμμετέχοντας στις ιερές Ακολουθίες θα έχουν την ευλογία να προσκυνήσουν το τεμάχιο του ιερού λειψάνου του Αγίου που φυλάσσεται μόνιμα στο Ναό, και να προσκυνήσουν το Παρεκκλήσιο του Αγίου.

Την παραμονή της εορτής, Δευτέρα 10 Ιουνίου στις 7 μ.μ., θα τελεσθεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ, και στη συνέχεια στις 9.30 μ.μ. ακολουθήσει ιερά αγρυπνία όπου ψαλούν και οι Χαιρετσιμοί του αγίου.

Την Τρίτη 11 Ιουνίου θα τετελσθεί ο Όρθρος και η Πανηγυρική θεία Λειτουργία.
Το απόγευμα της Τρίτης στις 6 μ.μ. θα ψελεί ο μεθέορτος Εσπερινός και η ακολουθία τηα Ιεράς Παρακλήσεως προς τον Άγιο.

Στις 7.30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Ευαγγελιστρίας θα προβληθεί η ταινία αφιερωμένη στη ζωή του Αγίου με τίτλο: ‘‘ Θεραπεύοντας τον φόβο῾῾.

Στον Εσπερινό θα διανεμηθεί λαδάκι του Αγίου που έχουν φέρει οι ιερείς του Ναού από το Μοναστήρι του αγίου στη Συμφερούπολη της Κριμαίας.

Εσπερινός και Θεία Λειτουργία θα τελεστούν και στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Καραβά (Παλιά Κοκκινιά), όπου φυλάσσεται τεμάχιο της άφθαρτης καρδιάς του Αγίου Λουκά Κριμαίας του Ιατρού.