28η Οκτωβρίου: Η Παρέλαση στον Πειραιά!


 Με λαμπρότητα και αίσθημα υπερηφάνειας τιμήθηκε και φέτος η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στον Πειραιά.

Η μαθητική παρέλαση στο κέντρο της πόλης, παρουσία Δημάρχου, Μητροπολίτου και πλήθους παραγόντων της τοπικής αυτοδιοίκησης, διεξήχθη και φέτος με  επιτυχία όπως αρμόζει σε μια τέτοια ιστορική ημέρα.


Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, μετά το πέρας της μαθητικής  παρέλασης προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις:


«28 Οκτωβρίου 1940. Μια από τις πιο κορυφαίες στιγμές του ελληνικού έθνους. Σύσσωμος ο ελληνικός λαός τότε, είπε το μεγάλο «ΟΧΙ» στους φασίστες Ιταλούς. Αργότερα είπε το μεγάλο «ΟΧΙ» στους ναζιστές Γερμανούς.

Σήμερα, ο ελληνικός λαός και κυρίως ο Πειραιάς συμμετέχει στην επέτειο, στη γιορτή απόδοσης τιμής και μνήμης.  Οι σύμμαχοί μας θυμούνται μόνο τα τελευταία τριάντα χρόνια της Ελλάδος και ξεχνούν εκείνη την κορυφαία στιγμή.

Υπό κανονικές συνθήκες, σήμερα θα έπρεπε να γιορτάζεται αυτό το ιστορικό «ΟΧΙ» σε όλες τις πρωτεύουσες της Ευρώπης και κυρίως στο Βερολίνο, σε μια έκφραση τιμής και ευγνωμοσύνης στον ελληνικό λαό που πρωταγωνίστησε για την ελευθερία, όχι μόνο της Ελλάδος, αλλά ολόκληρης της Ευρώπης και ολόκληρου του κόσμου.

Θέλω, από τα βάθη της καρδιάς μου, να συγχαρώ τις μαθήτριες και τους μαθητές των σχολείων του Πειραιά που παρέλασαν με σεμνότητα και τάξη. Να συγχαρώ επίσης, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς τους. Με τέτοιες συμπεριφορές, η Ελλάδα θα πάει καλύτερα.

Ως Δήμαρχος, να στείλω και ένα μήνυμα: θα τα καταφέρουμε και αυτήν τη φορά. Θα αποπληρώσουμε αυτά που τους χρωστάμε και ελπίζω κάποια στιγμή να θυμηθούν και αυτοί τι μας χρωστούν.

Φέτος γιορτάζουμε και με ανοιχτό το Δημοτικό Θέατρο.

Κάθε χρόνο και καλύτερα».