ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019 ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Εκδήλωση του υποψήφιου Δημοτικού συμβούλου Γιάννη Κούζηλου

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Πλήθος κόσμου συνέρρευσε στην προεκλογική συνάντηση του υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου Πειραιά με τον Γιάννη Μώραλη, Γιάννη Κούζηλου

-  Δείτε ποιοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση και τι δήλωσε ο Γιάννης Μώραλης για τον υποψήφιο 

…του Σαράντου Ευσταθόπουλου, Εκδότη Piraeus Press

Σύνθημα νίκης για τον Γιάννη Μώραλη και τον "Πειραιά Νικητή" έδωσε ο δημοσιογράφος και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά, Γιάννης Κούζηλος, μέσα από την εκδήλωσή του το απόγευμα της Κυριακής (12/5) στο Ε΄ Διαμέρισμα. Από νωρίς άρχισε να συρρέει πολύς κόσμος στο καφέ «Κασετόφωνο» στον Άγιο Δημήτριο, ενώ μέσα σε λίγη ώρα γέμισε και η πλατεία που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του ομώνυμου ναού.

Ο Γιάννης Κούζηλος, αφού ευχαρίστησε τον κόσμο για την παρουσία του αλλά και για την ψήφο του στις προηγούμενες Δημοτικές Εκλογές του 2014 που εξελέγη Κοινοτικός Σύμβουλος στο Ε΄ Διαμέρισμα, έκανε έναν σύντομο απολογισμό της Δημοτικής Αρχής.

       

Αναφέρθηκε στις δεσμεύσεις που υλοποίησε ο "Πειραιάς Νικητής" παρ'όλες τις δυσκολίες που αντιμετώπισε με δύο βουλευτικές εκλογές, δημοψήφισμα, capital controls και ανασχηματισμούς, λέγοντας ότι "η κυβέρνηση έδειξε αδικαιολόγητη εμπάθεια στον Δήμο Πειραιά και στο πρόσωπο του Δημάρχου, Γιάννη Μώραλη".

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΖΗΛΟΥ ΕΔΩ:

Συνεχίζοντας, έκανε λόγο για τις επιτυχίες που σημείωσε ο κ. Μώραλης σε χρόνια οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, όπως τα κονδύλια και τους χρηματικούς πόρους που έλαβε ο Δήμος μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα, η ανάπλαση του Μικρολίμανου, η ανάπλαση του Αγίου Διονυσίου, η αναβάθμιση 42 παιδικών χαρών και σχεδόν όλων των γηπέδων της πόλης, ο θεσμός "Ημέρες Θάλασσας" αλλά και η βράβευση του Δήμου στον διαγωνισμό "Blue Growth", τονίζοντας πως «το βασικό DNA του Πειραιά είναι η θάλασσα κι έτσι μπορεί να έρθει η ανάπτυξη στο εμπόριο, τη ναυτιλία, τον τουρισμό και την οικονομία με αποτέλεσμα τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας»

Επιπλέον, ο Γιάννης Κούζηλος τοποθετήθηκε στο μεγάλο κοινωνικό έργο που έχει προσφέρει ανιδιοτελώς ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, κάνοντας αναφορά στα Μνημεία που έχουν γίνει στον Πειραιά, τη στήριξη στις άπορες οικογένειες και τη Μητρόπολη, αλλά και για τους 7000 πρόσφυγες και μετανάστες που είχαν στοιβαχτεί στο λιμάνι σε άθλιες συνθήκες, με την κυβέρνηση και τους κρατικούς φορείς να είναι απόντες, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό ο οποίος έδειχνε εμπράκτως τη στήριξή του σε καθημερινή βάση.

Αργότερα, όταν πήρε τον λόγο ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, έπλεξε το εγκώμιο του Γιάννη Κούζηλου λέγοντας "δεν είχα ξανακούσει τον Γιάννη σε μακροσκελή ομιλία και πραγματικά με εντυπωσίασε θετικά. Σημαίνει ότι παρακολουθούσε τα θέματα του Δήμου πάρα πολύ καλά όλα αυτά τα χρόνια. Πραγματικά ήθελα να το πω, γιατί είδα ένα νέο άνθρωπο με πολύ συγκροτημένη ομιλία σε βαθμό τέτοιο που θα ακούσετε μάλλον τα ίδια κι από 'μένα".

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΕΔΩ:

Σε άλλα σημεία, ο Γιάννης Μώραλης επεσήμανε πως ο "Πειραιάς Νικητής" δραστηριοποιήθηκε στη χειρότερη οικονομική περίοδο για τη χώρα, ειδικά από τη στιγμή που ο Δήμος ήταν στα όρια της πτώχευσης. "Το δάνειο 133 εκ. ευρώ προ 20 ετών έσφιγγε τη θηλειά στον Δήμο Πειραιά, απώλεια αξιοποίησης δημοτικής περιουσίας, αγωγή 500.000 ευρώ για απλήρωτα ενοίκια του Ωδείου επί 5ετίας και απλήρωτα ενοίκια 3 ετών του κινηματογράφου "Καλιφόρνια" ήταν μια πολύ κακή κατάσταση που παραλάβαμε. Προβλήματα που δυστυχώς δεν λύνονται από τη μία μέρα στην άλλη και θέλει πολύ κόπο, χρόνο και χρήμα", τόνισε και συνέχισε "γι΄αυτό και ζητάμε την εμπιστοσύνη σας στις 26 Μαϊου, ώστε να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμά μας διότι τώρα έχουμε την εμπειρία, τη γνώση και τα χρήματα".

Τέλος, ο Δήμαρχος Πειραιά κάλεσε τον κόσμο να ψηφίσει με βάση ποιον Δήμαρχο θεωρούν καλύτερο και ικανότερο να διοικήσει και όχι με κομματικά κριτήρια, επικαλώντας την υπερκομματική και πολυσυλλεκτική ταυτότητα του "Πειραιά Νικητή", στον οποίο υπάρχουν άνθρωποι από πολλές και διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες και λειτουργούν ομαδικά σπάζοντας κομματικά φράγματα.

Την εκδήλωση του Γιάννη Κούζηλου τίμησαν με την παρουσία τους - εκτός του Δημάρχου Πειραιά, Γιάννη Μώραλη - ο Γιώργος Δαβάκης πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Χρήστος Αγραπίδης τ. Δήμαρχος και Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Κοινωνικών Υπηρεσιών, η Νανά Γλύκα - Χαρβαλάκου Αντιδήμαρχος Οικονομικών, ο Παναγιώτης Καλογερόγιαννης Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, η Σταυρούλα Αντωνάκου πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. και υποψήφια στην Περιφέρεια Πειραιά με τον Γιώργο Πατούλη, οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Νίκος Γρυπαίος, Νόνη Δούνια, Ιωσήφ Βουράκης και Μύρων Σπιθάκης, οι υποψήφιοι Κοινοτικοί Σύμβουλοι Ε΄ Διαμερίσματος, Κατερίνα Δουρέκα, Λεωνίδας Μελάς, Σταυρούλα Μέντη, Λάζαρος Λεούσης και Μιχάλης Τερζάκης, η Ελένη Γιοσμά υποψήφια στο Α΄ Διαμέρισμα, η Ντίνα Κοτρώτσου υποψήφια στο Β΄ Διαμέρισμα, ο Σπύρος Σπυρίδων υποψήφιος βουλευτής Ν.Δ. στην Α΄ Πειραιώς και Νήσων, ο Φίλιππος Καμπούρης υποψήφιος Δήμαρχος Κερατσινίου - Δραπετσώνας μαζί με τους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους του Παναγιώτη Μαυρούτσο, Πέτρο Βαμβακά και Νάσια Κονιτοπούλου.   

Υ.Γ.: Το αστείο στιγμιότυπο της εκδήλωσης ήταν όταν ο Γιάννης Κούζηλος τόνισε πως «ο Γιάννης Μώραλης έχει στο πλευρό του σύσσωμο το μανιάτικο στοιχείο και μήπως σε μετονομάσουμε Δήμαρχε από Μώραλη σε Μωραλάκο», με τον κόσμο να αντιδρά θετικά στη... μανιατοποίηση του Δημάρχου Πειραιά.