ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ: Πήραμε άριστα και πιστοποίηση για το Δημοτικό Θεάτρο

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Κατά την έναρξη των εκδηλώσεων της δεύτερη ημέρας των εγκαινίων

ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος παρέλαβε επισήμως από τον κ. Καπαρό, εκπρόσωπο της «TUVAUSTRIAHELLAS» – θυγατρική μιας ομώνυμης εταιρείας 140 ετών για την ποιότητα – πιστοποιητικό για το σχεδιασμό, διαχείριση και υλοποίηση για την άρτια διοργάνωση των εκδηλώσεων του Δημοτικού Θεάτρου. 
Όπως αναφέρθηκε, είναι το πρώτο που δίνεται στην Ελλάδα. Αντίστοιχα πιστοποιητικά έχουν πάρει οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου και η Προεδρία της Δανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 
Η δεύτερη ημέρα που είχε τον τίτλο: «Λιμάνια της Μεσογείου», περιλάμβανε:
-Συναυλία στο φουαγιέ από το μουσικό σχήμα «CAROYSEL», που ερμήνευσε τραγούδια από την  Κάτω Ιταλία, την Κορσική, τη Γαλλία, την Ισπανία και την Ελλάδα και ξεσήκωσε το κοινό. 
-Έκθεση φωτογραφίας για την πορεία των έργων στο Δημοτικό Θέατρο της κυρίας Μαρίας Κούκου, στον τέταρτο εξώστη και στο υπερώο.
Μια έκθεση που διακρίνεται από καλλιτεχνική οπτική και ευαισθησία.
-Άριες του λυρικού ρεπερτορίου στην κεντρική σκηνή με τη σοπράνο κυρία Μαρία Φωτεινοπούλου, τη φιλική συμμετοχή του τενόρου κ. Γιάννη Χριστόπουλου και με τη συνοδεία στο πιάνο της κυρίας Μαρίας Νεοφυτίδου, που ενθουσίασαν τους παρευρισκόμενους.

Στο χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Ευχαριστώ τον κ. Καπαρό γι΄ αυτήν την μεγάλη προσφορά που κάνουν στο Δημοτικό μας Θέατρο, γιατί από σήμερα με αυτό το πιστοποιητικό έχουμε την εγγύηση για το σχεδιασμό, τη διαχείριση και την υλοποίηση για την άρτια διοργάνωση εκδηλώσεων και παραστάσεων σε κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό επίπεδο. Σας ευχαριστώ γιατί κάνατε τις απαραίτητες επιθεωρήσεις και μας βάλατε άριστα.
Φίλες και φίλοι
Καλώς ήρθατε στη μεγάλη μας γιορτή που συνεχίζεται για την επαναλειτουργία του Δημοτικού μας Θεάτρου, του καλύτερου θεάτρου της Ευρώπης.
Χθες, πρώτη ημέρα είχαμε τη χαρά και την τιμή να έχουμε κοντά μας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό, Υπουργούς, ανθρώπους του πολιτισμού, της τέχνης, της οικονομίας, της ναυτιλίας και της αυτοδιοίκησης. Δυστυχώς, η χωρητικότητα του θεάτρου μας δεν είναι τόσο μεγάλη ώστε να χωρέσουν χιλιάδες άτομα που θα επιθυμούσαν να είναι χθες εδώ.
Σήμερα, είστε εσείς εδώ που αποτελείτε κυρίως τη ραχοκοκαλιά, την ψυχή της πόλης μας και μας δίνετε κουράγιο και αισιοδοξία. Η γιορτή θα συνεχιστεί άλλες τέσσερις ημέρες, στις οποίες θα επαναληφθεί η χθεσινή παράσταση με άλλους ηθοποιούς, μία παράσταση που εντυπωσίασε όλους τους προσκεκλημένους και ζητούν να την έχουν μέσα από ένα dvd.
Από χθες ο Πειραιάς, η Ελλάδα ολόκληρη επαναπόκτησαν το ναό της  τέχνης και του πολιτισμού, που τόσο πολύ στερηθήκαμε για δύο δεκαετίες. Ο Πειραιάς πια βγήκε από το πολιτιστικό τέλμα και ξαναγίνεται, εκτός από δύναμη και κέντρο ναυτοσύνης, πρωτοπόρος στον πολιτισμό και οδηγός στην ανάπτυξη.
Οι φιλοδοξίες μας γι΄ αυτό το θέατρο είναι πολύ μεγάλες. Ο Πειραιάς εγκαταλείφθηκε τις τελευταίες δεκαετίες. Με την επαναλειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου, ο Πειραιάς έγινε πια, εκτός από ηγέτιδα δύναμη της ναυτοσύνης, δύναμη πολιτισμού, που είναι η ταυτότητα του ελληνικού έθνους στη διαχρονική του πορεία.
Ως Δήμαρχος αυτής της πόλης, που ζούμε αυτές τις μοναδικές στιγμές, θέλω να καταθέσω την ευγνωμοσύνη μου στους Δημάρχους της δεκαετίας του 1885 -1895 της πόλεως των 27.000 μόνο κατοίκων, που μπόρεσαν με αρχιτέκτονα Έλληνα, το Λαζαρίμο, να κατασκευάσουν αυτό το αρχιτεκτονικό αριστούργημα, χωρίς ΕΣΠΑ, χωρίς τη βοήθεια του κρατικού προϋπολογισμού. Μέσα σ΄ αυτό το θέατρο έπαιξαν οι μεγαλύτεροι, οι σημαντικότεροι ηθοποιοί τις πιο μεγάλες στιγμές του ελληνικού θεάτρου.
Εμείς φιλοδοξούμε να το ανεβάσουμε ακόμη ψηλότερα. Με αυτό το θέατρο και μαζί με τα συνοδά έργα που γίνονται, εκτός από δύναμη πολιτισμού, ο Πειραιάς θα οδηγηθεί και στη νέα ανάπτυξή του. Έρχεται το ΜΕΤΡΟ,  γίνονται έργα ανάπλασης πολλών εκατομμυρίων ευρώ, αλλάζει η ζωή μας.
Για να μπορέσουμε να πετύχουμε την επαναλειτουργία του, δώσαμε αγώνα. Θέλω να σας πω μόνο ένα γεγονός που θα σηματοδοτήσει από εδώ και πέρα την πορεία του και που με κάνει ακόμη πιο αισιόδοξο: κόψαμε τον ομφάλιο λώρο σύνδεσης της λειτουργίας του Δημοτικού Θεάτρου με την κομματική πολιτική. Παραδώσαμε το Δημοτικό μας Θέατρο στους ανθρώπους του πολιτισμού, που τους εμπιστευόμαστε.
Γιατί ο πολιτισμός μας ενώνει και μας βελτιώνει.
. Θέλω να ξαναθυμηθούμε ότι ζούμε σε μια πόλη που παράγει πολιτισμό. Δημιουργήσαμε μια Εφορεία Θεάτρου που αποτελείται από ό, τι καλύτερο έχει ο Πειραιάς και η Ελλάδα κατ΄ επέκταση, στο χώρο του πολιτισμού και στην οποία συμμετέχουν και οι φορείς της πόλης:
το Πανεπιστήμιο, το Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο, οι Φίλοι του Δημοτικού Θεάτρου, το «Ίδρυμα Λασκαρίδη». Όλοι οι άλλοι είναι πολύ σπουδαίοι καλλιτέχνες. Πρόεδρος της Εφορείας είναι ο γνωστός μουσικός και Πειραιώτης Δημήτρης Παπαδημητρίου.
Είναι στον πολιτισμό το Δημοτικό Θέατρο. Αγαπήστε το, αγκαλιάστε το, στηρίξτε το!
Φιλοδοξούμε όχι μόνο να καλύψει τις πολύ υψηλές πολιτιστικές ανάγκες των Πειραιωτών, αλλά και όλων των Ελλήνων.
Φιλοδοξούμε η πόλη μας με το Δημοτικό Θέατρο να υποχρεώνει τους Έλληνες της περιφέρειας να προγραμματίζουν Σαββατοκύριακο να έρθουν στον Πειραιά, να μείνουν για να δουν το θέατρό μας.
Φιλοδοξούμε να το συνδέσουμε με όλους τους επισκέπτες της πατρίδας μας. Όταν κάποιος από την Αγγλία λέει, θα πάω στην Ελλάδα για διακοπές, να έχει συμπεριλάβει να δει και το Δημοτικό Θέατρο και το Αρχαιολογικό μας Μουσείο, που είναι υποβαθμισμένο.
Φιλοδοξούμε να το συνδέσουμε με την κρουαζιέρα. Θα πετύχουμε; Ναι θα πετύχουμε. Από εμάς εξαρτάται. Ήταν πολύ δυσκολότερο να νικήσουμε τα προβλήματα για να ξαναλειτουργήσει.
Τώρα θα σκοντάψω στη σεμνότητα ενός πολύ σημαντικού μου συνεργάτη, που λάμπρυνε τον ελληνικό αθλητισμό. Είναι Ολυμπιονίκης, διετέλεσε και Πρόεδρος των Ολυμπιονικών Ελλάδος και σήμερα είναι Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας. Είναι ο Γιώργος Σιγάλας. Πρέπει να σας πω, ότι χωρίς αυτόν δεν θα τα καταφέρναμε. Ο Πειραιάς είναι αισιόδοξος.
Καλή πολιτιστική βραδιά!»