Διανομή τροφίμων από την UNESCO Πειραιά σε εκατοντάδες πολίτες


Μια ακόμη σημαντική πρωτοβουλία του Γιάννη Μαρωνίτη.

Στα πλαίσια των φιλανθρωπικών δραστηριοτήτων του ο Όμιλος για την UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων σε συνεργασία με τον Φιλανθρωπικό Σύλλογο «Κρίκος Ζωής» για ακόμη μία φορά εμπράκτως απέδειξε την αλληλέγγυα δράση του προχωρώντας σε διανομή τροφίμων (και άλλων χρηστικών ειδών) σε πάνω από 220 Ελληνικές οι
κογένειες πριν από λίγες ημέρες.

«Εν μέσω οικονομικής κρίσης, την στιγμή που εκατομμύρια πλέον συμπολίτες μας υποφέρουν αντιμετωπίζοντας τις τραγικές συνέπειές της ζώντας υπό τριτοκοσμικές συνθήκες, η στήριξή τους με τα αναγκαία αγαθά, είναι χρέος μας.» ήταν η δήλωση του Προέδρου του Ομίλου για την UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων και Αντιπροέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA), Υπεύθυνου για την Ευρώπη και την Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννη Μαρωνίτη.

Γίνεται τεράστια προσπάθεια για την εξασφάλιση των τροφίμων των συμπολιτών μας διότι οι ανάγκες τους έχουν διευρυνθεί και αυξηθεί κατά πολύ σε αριθμούς που δεν είχαμε φανταστεί.

Να σημειωθεί ότι στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του με επίκεντρο την αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο, ο Όμιλος για την UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων σε συνεργασία με τους δήμους Περάματος, Κερατσινίου – Δραπετσώνας και την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά προχωρά στην δημιουργία 2 μονίμων Δομών ενάντια στην φτώχεια. Από το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα ωφεληθούν άμεσα άστεγοι συμπολίτες μας και όσοι βρίσκονται ήδη ή διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο να βρεθούν κάτω από το όριο της φτώχειας και έμμεσα οι άνεργοι κάτω των 30 ετών. Συγκεκριμένα, στον δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας θα λειτουργήσουν χώροι κοινωνικών παντοπωλείων, κέντρων υποδοχής αστέγων, παροχής συσσιτίων, κοινωνικών φαρμακείων, δημοτικών λαχανόκηπων, τραπεζών χρόνου και γραφείων διαμεσολάβησης. Ενώ στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά θα λειτουργήσουν χώροι κοινωνικών παντοπωλείων, κέντρων υποδοχής αστέγων, παροχής συσσιτίων, κοινωνικών φαρμακείων, μονάδες διανυκτέρευσης, τραπεζών χρόνου και γραφείων διαμεσολάβησης.

Γιάννης Μαρωνίτης