ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ: Η UNESCO Πειραιά ήταν δίπλα σε όποιον είχε ανάγκη! (ΦΩΤΟ)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Σημαντικό έργο από τον Πρόεδρο της UNESCO Πειραιά & Νήσων Γιάννη Μαρωνίτη και τους συνεργάτες του

- Προσφορά αγάπης τις ημέρες της κακοκαιρίας σε όσους είχαν ανάγκη

Επί 24ώρου βάσεως λειτουργούσαν οι δομές της UNESCO Πειραιά και Νήσων τις ημέρες της κακοκαιρίας, προκειμένου να αποτελέσουν ασφαλές καταφύγιο για όποιον συμπολίτη μας το είχε ανάγκη.

Με μια συγκινητική του ανάρτηση, ο Πρόεδρος Γιάννης Μαρωνίτης, έδωσε το στίγμα του σημαντικού έργου που επιτελεί η UNESCO στον ευρύτερο Πειραιά και σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως η έντονη κακοκαιρία που βιώσαμε.

Δείτε την ανάρτηση του κ. Μαρωνίτη:

«Όλες τις ημέρες των έκτακτων καιρικών φαινομένων, τα κέντρα φιλοξενίας ΑΣΤΕΓΩΝ του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων, λειτουργούσαν σε 24ωρη βάση, για τη φιλοξενία πολιτών που έχουν ανάγκη, σε συνεργασία με τους Δήμους Πειραιά και Νίκαιας -Αγ. Ι. Ρέντη, στο πλαίσιο του Σχεδίου ενεργειών για πρόληψη και αντιμετώπιση θεμάτων Πολιτικής Προστασίας «Ξενοκράτης».
Σαν μία ζεστή αγκαλιά, υποδεχθήκαμε δεκάδες άστεγους συμπολίτες μας και σταθήκαμε στο πλευρό τους, ειδικά κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες, προσφέροντας ζεστό, φρέσκο, μαγειρεμένο φαγητό, ροφήματα, θερμαινόμενο χώρο, καθαρά ζεστά ρούχα και τη δυνατότητα μπάνιου. Σημειώνεται πως εν τέλει πολλοί πείστηκαν να ενταχθούν στις δομές και να συνεχίσουμε να τους προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας, με στόχο την επανένταξή τους στην κοινωνία.
Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού σε όλες τις δομές τηρείται ΑΥΣΤΗΡΑ το πρωτόκολλο των οδηγιών προστασίας του Ε.Ο.Δ.Υ. και εφαρμόζονται πάντα όλα τα μέτρα πρόληψης ενάντια στον ιό SARS COV-2. Κατά την είσοδο γινόταν υποχρεωτικά RapidTest».