ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Ο Δήμος Πειραιά διέγραψε χρέη επιχειρήσεων για δημοτικά τέλη!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Δόθηκε λύση σε ένα μείζον ζήτημα για τον εμπορικό κόσμο της πόλης, με δεδομένη την κρίσιμη οικονομική συγκυρία που βιώνει η χώρα και κατ΄ επέκταση η πόλη του Πειραιά.

Η Δημοτική Αρχή Πειραιά,  μετά από προσπάθειες μηνών, κατάφερε προχωρώντας σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες με το Υπουργείο Εσωτερικών, να πετύχει τη διαγραφή οφειλών που είχαν ήδη καταβληθεί και βεβαιωθεί το έτος 2013 σε επιχειρήσεις της πόλης.

Συγκεκριμένα, η Δημοτική Αρχή προχώρησε στη διαγραφή των ήδη καταβληθέντων τελών και στη μείωση προστίμων κατά 50% σε εμπορικές επιχειρήσεις και σε επιχειρήσεις εστίασης του Πειραιά.

To θέμα συζητήθηκε εκτενώς στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, με τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη να τονίζει πως με τη διαγραφή των οφειλών και τη μείωση των προστίμων, δίνεται μια «ανάσα» στους επιχειρηματίες της πόλης.

Εντύπωση προκάλεσε η στάση του δημοτικού συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης και πρώην Αντιδημάρχου Οικονομικών επί δημαρχίας Βασίλη Μιχαλολιάκου κ. Χαράλαμπο Τουμπέκη, ο οποίος ψήφισε παρών στο επίμαχο θέμα ενώ το πρόβλημα είχε δημιουργηθεί επί θητείας του.

Ο Δήμος Πειραιά από την πλευρά του έδειξε καλή θέληση προς τους επιχειρηματίες, ωστόσο όπως τονίζουν πηγές του Δήμου, οι επιχειρηματίες πρέπει να είναι συνεπείς και να τηρούν τις υποχρεώσεις τους.